Credinţe false


Mituri false/legende metropolitane. Oh... nu mă refer la credinţa în Dumnezeu. Nu te speria. Nu mi-aş permite niciodată!

  1. Pastele îngraşă. FALS Pasta nu îngraşă mai mult decât alte alimente. Depinde cum o faci şi mai ales de cantitatea ce mănânci. Eu mănânc pastă foarte des. Bineînţeles FĂRĂ pâine.

  2. Cartofii îngraşă: FALS. Idem

  3. Orezul îngraşă. Fals. Idem

  4. Pâinea îngraşă... ADEVĂRAT şi FALS.
    a) Depinde de pâine. Dacă este procesată mult cu grăsimi varie/conservanţi etc. atunci da îngraşă. Covrigii.. îngraşă dacă mănânci 5 pe zi plus mic dejun, prânz şi cină. Înlocuieşte unul din acestea 3 cu un covrig (plăcintă etc). Eu aşa fac... din an în Paşte. :)
    b) Mai depinde şi de cum o mănânci, în combinaţie cu ce: cu cartofi, paste, fasole, orez, etc. Românii sunt faimoşi pentru cantitatea de pâine pe care o mâncăm. Eu aş mânca 1 pâine odată.. dar nu cumpăr decât în cazuri extreme (am oaspeţi sau e în ofertă)!

  5. Dulciurile sunt interzise în diete: FALS. O bucăţică de ciocolată pe zi nu poate decât să te ajute fizic şi psihic. Personal nu prea mănânc dulciuri sau ciocolată dar se întâmplă ca organismul să îmi ceară cu disperare. Încep efectiv să tremur ca şi cum aş fi în abstinentă. De aceea am întotdeauna ciocolată în casă. Şi când sunt în crize dintr-astea mi se pare că ciocolata este fenomenală. Dar NU exagera.

  6. Ardeii iuţi fac rău la stomac. Provoacă gastrită/ulcer. FALS. Dimpotrivă. Ardeiul iute conţine o substanţă care protejează mucoasa intestinală. Vezi aici mai multe informaţii: http://reteteindraznete.blogspot.ro/2012/11/ardeiul-iute.html

  7. Vârful bananei este dăunător sănătăţii. FALS. Nu este, e doar nu ştiu cum să zic.. inestetic. Ah... Mi s-a reproşat că ar trebui să curăţ bananele ca oamenii şi nu ca maimuţele. Sincer? Până anul trecut eram convinsă că le curăţ "normal". Ehi fir-ar. Păi aşa am învăţat de la Mogli! E vina lui!

Atât pentru dimineaţa asta. Când o să-mi mai vină în minte alte chestii interesante o să mai fac un post -2 -3.... Sau poate vrei tu să mi le zici pe acelea pe care le ştii. Mulţumesc.

Post a Comment

2 Comments

  1. Peste tot aud că pastele îngrașă! De fapt, dacă nu depășești cantitatea zilnică de 100g nu se întâmplă nimic!

    ReplyDelete
  2. Mă... NIMIC nu îngraşă dacă nu facem abuz. Serios. Uită-te la mine. Mănânc pastă non stop.

    ReplyDelete

Într-o lume plină de critici și negativitate, schimbăm perspectiva: să împărțim iubire. 🌟
PS 1 Dacă nu vrei să comentezi ca Anonim, penultimul rând din "Comentaţi ca Comment as/Name/URL:" dă posibilitatea de a-ţi scrie numele (cu sau FĂRĂ adresă URL).
PS 2 Dacă nu răspund repede este pentru că nu am acces la internet. Mai merg în pădure uneori.:D Mulţumesc.

>