De Dragobete iubesc cristineşte


Eu de Dragobete iubesc cristineşte.

Nu, nu e o greşeală gramaticală sau de tastatură: Cristina = cristineşte.  Adică: eu şi cu mine. Ca de obicei. :p


Sfântul Valentin cică e o sărbătoare de import şi nu avem dreptul să o sărbătorim. Hmm. O fi oare chiar din acest motiv? Mie-mi miroase a..., dar mai bine mă abţin. Polemici şi acuze la nesfârşit mă pasc (dacă îndrăznesc= n-am tupeu).

Acum, fără vrăjeală, de unde şi ce este Dragobetele? Hmmm. 
Cine ştie?! Acu' să te văd.
Pare că a fost un mare depravat, pupa toate fetişcanele ce-i cădeau în... mână. :p Fiul (păstor?!) al Babei Dochiei, jumătate om – jumătate înger
Off.. ori e om ori e înger? Mie, ideea îngerului, îmi surâde... că oameni sunt destui pe această terra.
O întrebare mă macină: 
Adică e okay să sărbătorim unul care se „cupla” cu orice fustă, dar nu e bine să sărbătorim un martir numai pentru că NU era român? Boh. Cine mai înţelege ceva. Că parcă e de origini slave, până la urmă... Zic şi eu.

Cât m-am distrat citind acest articol pe Wikipedia. Am vrut să scriu şi eu unul, dar ce rost are dacă găseşti de toate aici?!
După ce m-am informat/documentat bine am decis că voi face câteva dintre lucrurile ce trebuiesc făcute în această noapte/zi. Nu de alta, dar să-mi meargă şi mie bine în acest an iubăreţ. 

1 Voi semăna busuioc într-un vas curat cu pământ nou. Ce vreau să zic?? De unde să ştiu, aşa am găsit scris aici: http://www.ziare.com)!!! Dar degeaba faci toate acestea dacă busuiocul nu vine sfinţit. „Numai aşa, sfinţit, capătă puteri.” PUTERI?!? Ce puteri?! Supranaturale? Că aş vrea şi eu. Poate să zbor sau să văd prin pereţi... ori mai bine: să devin invizibilă!!! Ah... cât mi-ar plăcea asta.

2 Voi strânge zăpada proaspătă şi mă voi spăla cu ea pe faţă şi pe păr. Cică face să devină totul mai atrăgător pentru admiratori. Da... dar e duminică!!! Ce fac? E păcat de moarte! Vezi cum ne îndeamnă la păcate?! :p 

3 Mă voi îmbrăca cu haine noi, ţesute în casă. Daaaaaa. Îmi place! Şi aşa eu iubesc artizanatele. Mama are nişte catrinţe, sunt încă noi. Se pune. Am văzut şi o ie/cămaşă din buci. 
Mă, te rog, ce râzi?! Aşa se numeşte. Vezi că eşti ignorant! Buci = cânepă. Nu „ne-am calificat” dar „neam calificat”, înţelegi tu? Mama n-are cratimă. :p

4 Mă voi aduna.. sunt singură... deci o să-mi adun gândurile. Voi mânca tot ce voi găsi prin frigider, congelator, cămară, dulapuri varie. Pe 14 am mâncat bruschette cu usturoi. Acum voi mânca borş cu fasole (+ 15 ardei iuţi) şi ceapă de apă stropită cu oţet (idea am furat-o de la un prieten de-al meu). Apoi voi recurge la bar. Ce/care bar? Am unul în casă, nu tre' să ies. Voi goli toate sticlele rămase de la Sfântul Valentin (şi de la ultima dată când a fost sfârşitul lumii). Apoi voi dormi cu capul pe masă, poate. Sau o să cad SUB masă. Cui îi pasă?! Pot să cad unde vreau (şi apuc), nu mă vede nimeni.
Nu ştiu ce o să fie de mine mîine.. dacă mă trezesc şi/sau supravieţuiesc la întâlnirea zilnică (ferice de mine) cu buda. Dar mai e până atunci. 
Carpe Diem, Cristina = profită de moment, fiinţo. :p

"Este un semn de rău augur, dacă un tânăr sau o fată nu întâlneşte de Dragobete un reprezentant de sex opus, pentru că, până la anul viitor, acea persoană rămâne singură şi iubirea adevărată o ocoleşte." Citat de pe click.ro news. 
Văleu... m-am NENOROCIT; cum să fac să întâlnesc un om de sex opus? Help, please. Vezi că ai numărul de telefon în acest articol, dacă ţi-e milă de mine. Nu mă lăsa...! "...nu mă lăsa neicuţă, nu mă lăsa să mor... ". :p

Ps. Acest articol este un pamflet/satiră. Alina, te rog, nu te speria. Mai am până să mă ducă la spitalul de nebuni. :p  
De Dragobete NU CUMVA să iubeşte şi TU cristineşte. :p Multă baftă.  

Post a Comment

7 Comments

  1. Ai grija de unde iei zapada! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sărbătorim un depravat (e o glumă, frate. Îmi place cum sună acest cuvânt) crezi că mai contează de unde iau zăpada?! Oricum... nu cred că cineva ajunge să piloteze un jet de...hmm, ... ştii tu, la etajul 2. Dar cine mai ştie. :))

      Delete
    2. Am uitat să precizez sursa: balcon. Greu să ajungă până aici jetul... asta dacă nu au încercat cei de la 3. Dar pare de un alb imaculat. Destul de convingător. Abia aştept să mă trezesc dimineaţă să mă spăl cu ea pe cap. :p

      Delete
  2. Ardeiul iute, ceapa sunt foarte bune pentru sanatate. Datorita consumului ridicat de ardei iute bulgarii au mai putine cazuri de cancer.
    Iti spun de pe acum: Pofta buna! :)

    ReplyDelete
  3. Imi place cand ma incluzi in articolele tale! Imi placesi ironia e o mostenire de familie...da oare cine era mai ironic bunica sau bunicul? Din ce stiu eu sarbatoarea asta cu dragobete a iesit de unde era ascunsa(intr-o anumita zona a tarii n-am citit articolul recomandat inca) cand a inceput sa umble Valentinul pe aici prin tara. Ce a zis atunci Dragobetele....wai asta-i tara mea nu-ti ajunge strainatatea? Si de atunci tot e pe urma lui Valentin dar se pare ca e cu 10 zile in urma .... :))
    Si iata ca acum stii si povestea celor 2 sarbatori ale dragostei!
    Si Cris iubeste-te ca daca nu tu atunci cine? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Sunt mai multe feluri di ironie. Eu prefer pe aia care nu "pişcă" pe interlocutor, doar pe autor. Bunica ironică? Hmm, nu m-am gândit niciodată. Ar trebui să fac un examen. Asta e istoria celor 2 sărbători?! Foarte interesantă. (f) Bine zici, cine naiba să mă iubească pe mine?! ;(( :p :))

      Delete

Într-o lume plină de critici și negativitate, schimbăm perspectiva: să împărțim iubire. 🌟
PS 1 Dacă nu vrei să comentezi ca Anonim, penultimul rând din "Comentaţi ca Comment as/Name/URL:" dă posibilitatea de a-ţi scrie numele (cu sau FĂRĂ adresă URL).
PS 2 Dacă nu răspund repede este pentru că nu am acces la internet. Mai merg în pădure uneori.:D Mulţumesc.

>