PREZUMŢIE


PREZÚMȚIE Părere exagerat de bună despre sine; înfumurare, aroganţă. – Din fr. présomption, lat. praesumptio.

s. v. aroganţă, fală, fudulie, impertinenţă, infatuare, insolenţă, înfumurare, îngâmfare, măgărie, mândrie, necuviinţă, neobrăzare, neruşinare, obrăznicie, orgoliu, semeţie, sfruntare, trufie, tupeu,vanitate. Aceste sunt definiţiile din Dexonline

Facebook îţi oferă posibilitatea de a cunoaşte o persoană în profunditatea ei. Prin update-uri idioate, like-uri, share-uri. Mulţi nu se gândesc, unii, mai şmecheri, ştiu şi controlează orice postează pe wall. (Te rog să mă scuzi pentru cuvintele în engleză, unele sună tare nasol în traducere.)
Mă gândesc, deseori, că sunt norocoasă că nu sunt adolescentă acum, cine ştie ce nebunii aş posta. Se ştie că un adolescent este foarte emotiv şi impulsiv. Îmi amintesc cum eram eu... mă crucesc. De aceea sunt destul de tolerantă cu această „specie aparte”, în general. Mai "sar în sus", câteodată, dar încerc să mă controlez, pe cât posibil.
Ceea ce mă enervează la culme este faptul că, unele persoane (mature), îţi umplu pagina cu share-uri la poze/chestii care nu au nicio importanţă pentru tine. Când intri pe pagină vezi doar o înşiruire de inutilităţi/frivolităţi de la o singură persoană. Ceilalţi nu mai au spaţiu. Înţeleg 2-3 postări dar 50, una după alta? Aceste persoane nu au viaţă? Chiar nu au nimic mai bun de făcut? N-au auzit de cărţi, de lucru manual, de voluntariat, documentare, familie, prieteni, parcuri, plimbări? Este tare trist.

Anumite persoane postează maxime, vorbe de duh, expresii inteligente care te induc să crezi că persoana în cauză are o inimă mare, o sfântă practic. Dar tu ştii că este departe de a fi o sfântă, ba, mai mult, este exact opusul. Nu poţi să nu te-ntrebi: „ce dracu, are o părere aşa de bună despre ea, nu-şi dă seama, a uitat, nu-şi mai aminteşte? Faptul că a blestemat cu lacrimi, făcut vrăji (pentru cine crede), plătit slujbe să-l ia naiba pe cutare sau cutare nu contează?! Sau aceste lucruri nu sunt rele?”
Din punctul meu de vedere multe persoane suferă de prezumţie şi nici măcar nu ştiu. Ceea ce le face şi mai periculoase! Uită-te înlăuntrul tău, măcar din când. Cui şi ce vrei să demonstrezi? Dumnezeu nu poate fi minţit, ştii asta, nu?!
Mi-e frică de aceste persoane, sincer. Oricum ar fi eu ador facebook-ul, m-a ajutat foarte mult.

Post a Comment

1 Comments

  1. aplicatia aia pe care am dat si eu azi click aa am sters-o gata :d am scapat ca lumea tot dadea like fara rost:D

    ReplyDelete

Într-o lume plină de critici și negativitate, schimbăm perspectiva: să împărțim iubire. 🌟
PS 1 Dacă nu vrei să comentezi ca Anonim, penultimul rând din "Comentaţi ca Comment as/Name/URL:" dă posibilitatea de a-ţi scrie numele (cu sau FĂRĂ adresă URL).
PS 2 Dacă nu răspund repede este pentru că nu am acces la internet. Mai merg în pădure uneori.:D Mulţumesc.

>