Singur în doi

Câţi dintre noi nu cunosc acest sentiment? Din nefericire (sunt sigură) foarte mulţi. Nu sunt căsătorită (se ştie), dar cunosc multe cupluri care se simt aşa.
Bărbatul/femeia se întoarce acasă de la servici. Mănâncă ceva şi se postează în faţa televizorului. Femeia se uită la o telenovelă, bărbatul - la un meci de fotbal.
Sau MAI RĂU, se postează în faţa calculatorului... amândoi.
Că ăsta-i noul viciu al omenirii: internetul. Unul într-o cameră, altul într-alta. Şi amândoi se plâng că-s singuri. Că nevasta/bărbatul petrece tot timpul pe net, ignorându-l/o complet.
Şi poate unul dintre ei încearcă să facă un pas spre celălalt, încearcă să-i vorbească, să deschidă un dialog... însă celălalt nu are timp. Are o altă familie, virtuală, care-l așteaptă.
Acolo poate să facă ce vrea, nimeni nu-i cere socoteală. Poate să facă sex în public, să plesnească pe orișicine care i se adresează. Acolo nu există legi, totul e permis. Moralitatea este un sentiment necunoscut.
Şi se îndrăgostesc de unul şi de altul. Cred în vorbele celuilalt care se simte ca el: SINGUR în doi. Noaptea visează la braţele unui partener virtual şi orice zi a vieţii devine un coşmar. Căsătoria/relaţia începută din dragoste devine o cuşcă/închisoare. Şi-şi doresc să poată lua totul de la capăt cu noua persoană care este infinit mai bună decât persoana cu care a făcut o casă/cu care are copii. Nimeni şi nimic nu le mai stârnește interesul... cu excepția persoanei virtuale... Atât de frumoasă/deschisă/înțelegătoare. Nu e deloc cicălitoare, nu-i cere cont de nimic, nu se plânge, ascultă, surâde, şi nu zice niciodată NU... etc. etc. etc.
STOP!!!
Ia o secundă din timpul tău şi gândeşte raţional:
--- Cum crezi tu că o persoană virtuală poate să aibă o relaţie normală în AFARA internetului?! Crezi tu, că de dragul tău, va renunţa la net? Poate că o va face, însă cât timp va dura????! Dumnezeule! Nu-ţi dai seama că o persoană care-şi pierde tot timpul pe internet, în loc să stea cu familia, aşa va face mereu?! Înţeleg că un adolescent poate să creadă în asemenea fabule, dar un om matur? Pe ce lume trăieşti?! Chiar nu-ţi dai seama că nimic nu e real?! Şi dacă ar deveni realitate foarte curând te vei întoarce la Second life?
Pentru că un om care nu este capabil să-şi rezolve conflictele cu persoana cu care s-a „combinat” din dragoste, nu va fi niciodată altfel.
Te-ai căsătorit şi ai jurat „la bine şi la greu”... Mda. Şi acum ce faci?!
Tu... singur, ea... singură. Amândoi blestemându-și soarta. Dorindu-și ca niciodată să nu se fi cunoscut.

Ei bine, oamenilor care faceţi asta, nimic nu-i simplu, dar când ţi-ai luat o responsabilitate, fără ca nimeni să te forţeze, ai OBLIGAŢIA să faci tot ce-ţi stă în putinţă să ai o viaţă decentă. Cu persoana de lângă tine, pe care poţi să o atingi. Nu cu aceea care nu ştie decât să stea pe net şi să-şi piardă timpul visând la cai verzi pe pereţi.
Crezi poate că o face doar cu tine? Nu, nu există! A făcut-o cu alţii înaintea ta, şi va continua cu mulţi alţii după tine. Până când un visător/toare se va cupla cu ea/el... şi câtva timp vor gândi că l-au prins pe Dumnezeu de-un picior. Dar la prima problemă, la primul necaz... se vor întoarce, fără doar şi poate, la prietenul comun: netul. Şi vor rămâne iarăşi singuri. Pentru că banii nu cad din cer... şi vorba aia: două inimi într-o cabană (proverb italian) nu e deloc aşa. Femeia vrea papuci Prada iar bărbatul Ferrari. Şi atunci amândurora li se va face dor de acea/acel pe care l-au lăsat... şi-şi vor da seama că toţi suntem la fel: O apă şi-un pământ.

Aşadar, bărbaţi şi femei, care vă simţiţi singuri... (cunosc foarte bine sentimentul) lăsaţi netul la o parte şi mergeţi unul lângă altul. Luaţi-vă de mână şi aşezaţi-vă la o masă. Discutaţi, cu calm. Expuneţi problemele şi-ncercaţi să le rezolvaţi. Majoritatea nu sunt irezolvabile... doar dacă se tratează de o boală incurabilă. Am mai zis. Călcaţi-vă pe fire. Lăsaţi orgoliul la o parte. Nu urlaţi, nu acuzaţi... DISCUTAŢI
Ştiu că e uşor pentru mine să vorbesc, nu am astfel de probleme, însă ştiu că se poate. Am văzut relații care s-au întors a fi cum erau la început. Dar pentru că amândoi au vrut şi au mers în aceeași direcție. Amândoi au făcut sacrificii, compromisuri şi amândoi au plâns.
Dacă te-ai căsătorit din dragoste, acea iubire mai este încă... e undeva ascunsă, în străfundul inimii. Problemele, necazurile, lipsa banilor, dar mai ales lipsa DIALOGULUI, au acoperit-o. Cu multă voinţă, extrem de multă,... o veţi redescoperi.
Luaţi-vă o vacanţă, cât de scurtă. Mergeţi undeva singuri. Nu trebuie să fie la un hotel de 5 stele... oriunde, numai să fiți singuri. Şi forțați-vă să vă amintiți cum vă simțeați la început. NU SE POATE să fi uitat. Daţi-vă o altă şansă, şi-ncă una...
Dar VORBIŢI, amândoi, NU în faţa pc-ului.
Viaţa virtuală e atât de uşoară... dar atât de FALSĂ!
Treziţi-vă: viaţa nu este o telenovelă. Nimic nu e ușor.

Iubire, înţelegere, pace şi dialog VĂ doresc, din inimă!  

Post a Comment

3 Comments

  1. Foarte bine ai punctat, multi dintre noi se pot regasi in acest articol. Totusi nu-i inteleg pe acesti oamenii care in loc sa foloseasca retelele de socializare drept o alternativa mai usoara in a comunica, cu cei dragi..fac usoara confuzie cu un site de matrimoniale..asta pe langa faptul ca un procent serios de contul sunt false sau sunt folosite in scop-uri spam si alte balarii.
    Noh, luati aminte acest articol si vorba ta: Treziţi-vă: viaţa nu este o telenovelă.Faceti-o un basm. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da. Din nefericire mulţi nu sunt capabili să-şi asume responsabilitatea acţiunilor. Majoritatea are impresia că o căsătorie este uşor de dus. Dar nimic nu cade din cer. Iubirea are nevoie de hrană aşa cum florile au nevoie de apă. Personal iubesc net-ul; consider că este o invenţie fenomenală. Dar pentru a căuta informaţii şi a rămâne în contact cu prietenii REALI (+ familia de departe). Nu ca să fug de realitate şi să trăiesc în minciună/trădare/mizerie şi cu capul în nori.

      Delete

Într-o lume plină de critici și negativitate, schimbăm perspectiva: să împărțim iubire. 🌟
PS 1 Dacă nu vrei să comentezi ca Anonim, penultimul rând din "Comentaţi ca Comment as/Name/URL:" dă posibilitatea de a-ţi scrie numele (cu sau FĂRĂ adresă URL).
PS 2 Dacă nu răspund repede este pentru că nu am acces la internet. Mai merg în pădure uneori.:D Mulţumesc.

>