Și-așa-mi vine câteodată...

Nu știu tu, dar eu sunt o fire impulsivă rău.
Fiind foarte severă, în primul sau/și mai ales cu mine, „așa-mi vine câteodată să dau cu cuțâtu-n chiatră... ”, însă mă abțin, că nu vreau să mă rănesc accidental. :D
Odată am tras un picior în ușă de n-am putut să-ncalț pantofi cu toc vreo 3 săptămâni.
Altădată am aruncat telefonul de la etajul 4, direct pe cimentul din stradă (era pustie, din fericire) și, oricât s-ar spune că sunt rezistente,.... NU a rezistat la impactul teribil! S-a desfăcut în mii de bucăți și i-am zis adio cu lacrimi în ochi.
De atunci m-am hotărât să-mi vărs nervii pe ambalajele care nu-mi mai folosesc. Adică pe cutii (de carton, plastic, etc), sticle (de plastic), PET-uri. În felul acesta evit să-mi plesnească creierii de nervi și să nu mă mai simt vinovată (pentru că-mi arunc munca pe geam). Totodată, reciclez conștiincios. Și-așa am prins doi (sau mai mulți) iepuri deodată. Doar tu știi că-s fan „Iubiți și îngrijiți planeta”.
Că doar am am mai zis cât de important este să respectăm natura/mediul înconjurător.
Făcând așa, din reflex, îmi voi respecta și propria locuință, câștigând spațiu pentru depozitare. Pentru că eu nu duc deșeurile reciclate selectiv în fiecare zi, dar le adun în saci și le depozitez pe balcon. Într-un timp aveam balconul plin de saci cu sticle din plastic. După descoperirea asta... este gol goluț.

Știai că prin strivirea ambalajelor reducem volumul acestora, nu?! Uite un mic tabel informativ:

4 PET-uri pliate = 1 PET nepliat
10 doze presate = 1 doza nepresată
3-50 cutii de carton pliate = 1 cutie nepliată

Interesant, nu-i așa?!

Așadar, doamnelor și domnilor, ori de câte ori aveți parte de un comentariu impertinent sau arogant, luați cu furie PET-ul de la băutura energizantă pe care tocmai ați băut-o, trântiți-o cu putere pe gresia rezistentă și săriți cu picioarele peste ea de câteva (zeci/sute de) ori. Dacă asta nu a fost de ajuns să vă redea pacea, luați toate sticlele de apă pe care le-ați adunat într-un sac de gunoi imens, izbiți-l de perete ca un adevărat superman, până îi reduceți volumul la un sfert.
Mai bine ar fi să mergeți afară, ca să vă puteți desfășura în voie, dar poate departe de ochii indiscreți și critici ai lumii. Totuși, cui îi pasă de ochii lumii când avem nervii la stele?!
Sunt sigură că știți (dar vreau să subliniez) că în așa mod or să vi se risipească toți nervii și proasta dispoziție.

Personal așa fac, pentru că FUNCȚIONEAZĂ!!!

„E științific demonstrat că te simți mai bine dacă dai afară răul din tine, aşa că nu te abține și varsă-ți nervii pe ambalajele reciclabile!”


Hmm, ce zici?! Nu-i o idee formidabilă, practică, simplă și la îndemâna oricui!?
Și ce-i mai grozav decât să-ți golești sufletul de toată negativitatea făcând bine ambientului?!
Recomand și îndemn pe toți să dea frâu nervilor strivind și reciclând ca adevărați europeni ce suntem.

Dar ATENȚIE: fiecare ambalaj are propria cutia de depozitare (acolo unde există). Fă treaba bună până la capăt. Pentru tine și pentru copiii copiilor tăi.

**
Daca ai apreciat, te rog da un like, share, lasa un comment (engleza-i la putere - romgleza. :P) sau alatura-te la fomidabila pagina de Facebook. O gasesti tu pe undeva pe aici. Se plimba aiurea. Nu stiu ce-i cu ea.
Dar mai ales nu uita sa ma urmaresti sau sa-mi citesti cartile pe Amazon.

Multumesc, om cu suflet! Pe data viitoare.

PS - Cand cauti ceva pe blogul meu in bara de cautare trebuie sa scrii o combinatie de cuvinte cu si fara diacritice. Ex. Cum sa uiti pe cineva Cum să uiți pe cineva, Imi  Îmi, Curatat Curățat, etc.
Asta pentru ca, din nefericire, sablonul meu are o setare aiurea si nu stiu cum sa o schimb. 

Post a Comment

4 Comments

  1. O sa am nevoie de prea multe sticle asa k..ofera careva butoaie?????? Promit ca distrug tot 1,2,3...1,2?3 nimica???.

    ReplyDelete
  2. am si eu pe cineva cunoscut care cand vorbeste de ceva ... ii este gandul numai la peturi si banii iar masura numai in peturi:)))

    ReplyDelete
  3. codreanu petronela7 February 2014 at 01:53

    parca am fi surori,si eu mi-am rupt un deget dand cu piciorul in usa,mai nou am devenit prepotenta

    ReplyDelete

Într-o lume plină de critici și negativitate, schimbăm perspectiva: să împărțim iubire. 🌟
PS 1 Dacă nu vrei să comentezi ca Anonim, penultimul rând din "Comentaţi ca Comment as/Name/URL:" dă posibilitatea de a-ţi scrie numele (cu sau FĂRĂ adresă URL).
PS 2 Dacă nu răspund repede este pentru că nu am acces la internet. Mai merg în pădure uneori.:D Mulţumesc.

>