O caldă îmbrățișare...

Dragă cititorule,
aș vrea să te îmbrățișez pentru că ai ajuns pe blogul meu. Poate ești un cititor fidel al aberațiilor mele, ori poate ești aici din greșeală, căutând cine știe ce răspuns; oricum ar fi, te îmbrățișez virtual.
Nu știi cât mă bucură să știu că sunt oameni pe lumea asta care apreciază (măcar câteodată) munca mea.
Am prieteni care nu o fac, dar afirmă cu tărie că mă iubesc. Așadar îmbrățișările mele îți sunt directe doar ție care citești.
De ce?
Păi, astăzi este ziua internațională a îmbrățișărilor. Nu știai?!!!
Nici eu!!! Și asta pentru că la noi nu se prea sărbătorește. Cel puțin nu s-a prea făcut până în acest an... Și-acum, începe timid, dar sigur.
Dar știai că îmbrățișările au efect pozitiv asupra sănătății. Nu?! Acest lucru a fost descoperit de către cercetătorii de la Universitatea din Viena. Bravo lor!!!
Da, așa este. Dacă îi îmbrățișăm pe cei pe care ii iubim (cât mai des cu putință), nivelul de stress scade, la fel și presiunea arterială (îmbunătățește memoria).

Mi-a trecut prin gând să mă îmbrac frumos și să merg pe stradă să îmbrățișez fiecare om ce întâlnesc. Noroc că există Google și am citit că dacă îmbrățișarea durează mai puțin de 3 secunde, nu are același efect. Și mai mult, dacă îmbrățișăm necunoscuți sau/și persoane în care nu avem încredere (ori viceversa) efectul este exact contrariul. (băiețelul din imagine, nu vrea îmbrățișările mele. buuuuuuuuu :p)
Da, am trăit-o pe pielea mea când după o ceartă cu un fost prieten, acesta a vrut să mă îmbrățișeze contra voinței mele. Cică să mă îmbuneze. Dar eu abia descoperisem că nu se putea avea încredere în el, din nefericire.
Așadar, te îndemn să îmbrățișezi pe cei dragi, pe cei ce îi iubești, pe cei ce-ți sunt alături, ori de câte ori sunt triști, nefericiți/îndurerați, speriați, etc.
Este demonstrat științific că o îmbrățișare ajută infinit mai mult decât o pastilă de Valium. Nu are efecte colaterale și dormi ca un prunc. :p
Și aceasta nu este doar o expresie: când mama își alăptează bebelușul (îl ține în brațe, nu?), glanda pituitară (o mică glandă endocrină legată de partea anterioară a creierului) produce oxitocină (un hormon) care se secretă în sânge și copilul se calmează instant.
Mamele au observat acest lucru, sunt sigură!

Nu e așa că atunci când iubești pe cineva, te pitulezi lângă el/ea și adormiți unul lângă altul cu zâmbetul pe buze?!

Dacă ai pe cineva care te iubește/te respectă lângă tine, întoarce-te spre el/ea și oferă-i (cel puțin) 3 secunde de îmbrățișare. Dar nu o fă doar astăzi, dar ori de câte ori ai ocazia.
Nu costă nimic.

O caldă îmbrățișare din partea mea!

Ps. Pentru cine este singur, ca mine, recomand o cafea și o bucată de ciocolată. Sau 2... 3... 5. Sâc!!!

Post a Comment

7 Comments

  1. O fierbinte imbratisare din partea mea, Cristina. Sunt un admirator... pierdut in cuvintele si expresia ta. Daca as indrazni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc frumos. De-ai ști câtă nevoie am...

      Delete
  2. Chiar nu exista nimeni sa imbratiseze o femeie ca tine? Vin eu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu ește... singură cuc. Ce să-i faci. Ehehehe... nu se poate. Dar merci fain pentru intenție. Înseamnă mult.

      Delete
  3. Multumesc. Te imbratisez si eu. Te citesc cu mare interes.

    ReplyDelete
  4. o imbratisare calda si din partea mea pe vremea asta este nevoie maxima:D acum este sezonul imbratisarilor:d

    ReplyDelete

Într-o lume plină de critici și negativitate, schimbăm perspectiva: să împărțim iubire. 🌟
PS 1 Dacă nu vrei să comentezi ca Anonim, penultimul rând din "Comentaţi ca Comment as/Name/URL:" dă posibilitatea de a-ţi scrie numele (cu sau FĂRĂ adresă URL).
PS 2 Dacă nu răspund repede este pentru că nu am acces la internet. Mai merg în pădure uneori.:D Mulţumesc.

>