Haideţi să punem România pe hartă!

Nu ştiu voi, dar eu iubesc oamenii inventivi.
Cunosc un tip care în fiecare zi a vieţii lui zice că odată şi-odată va inventa şi el ceva. O aplicaţie mai exact. Pentru telefoane, pc-uri, tablete, etc.
Dar în loc să lucreze la asta, tipul vine de la servici obosit şi are nevoie de relax... Cred şi eu că după 8 ore de muncă-ntr-un birou, este epuizat. Şi-atunci sună prietenii şi se apucă de împuşcat tot ce mişcă, ucigându-se între ei cu Kalaşnikoave.... (sau e Kalaşnikovuri? Bine, mitraliere ruseşti!). :))))) 
Adică joacă pe calculator ore-n şir. Dar numai până câştigă - o dată, de două ori... .Apoi se-aşează-n pat să urmărească vreo 7-8 seriale cu mesaje idioate, intercalând şi ceva video-uri cu femei nude şi expresii de cartier. Tot ca să relaxeze.
Aşa au trecut cam 18 ani de când tot speră că va face invenţia lumii. Şi vor mai trece încă 50, dacă nu se decide să crească.

Am inventat şi eu odată un scaun curios, special pentru acei care nu ştiu să stea drept pe el. Adică i-am atașat 2 picioare extra, la cele deja existente din spate. Da, şi intrau în folosinţă doar atunci când scaunul se lăsa pe spate.
--- Ai idee despre ce vorbesc, nu? Gravitate, bre!
--- Vrei să spui că tu nu ai făcut asta niciodată? Minţi! :)

Odată, un tip m-a prezentat părinţilor lui. Tatăl, om foarte energic, se tot juca cu scaunul făcând exact mişcările de mai sus. La un moment dat, pac, cu roţile-n sus.
Am izbucnit într-un râs cu lacrimi. Mai ales că a căzut peste nişte cactuşi înţepători rău.
Mi-a aruncat o privire de era să cad şi eu pe spate... de spaimă. Buuuu.
--- Ce era să fac? Ce, tu n-ai fi râs? Bine că a fost prima şi ultima dată în care i-am văzut.
În orice caz, am descoperit apoi că ideea era a lui Homer Simpson! Sau era a lui Edison? :D

Şi uite cum unii zic, alţii cred, iar cei capabili tac şi fac. Şi ajung și pe primele locuri la competiţii.
Aşa că, tu, care crezi că ai idei, nu sta pe scaun/fotoliu/pat şi te uita la seriale pentru copii, ci suflecă-ţi mâinile şi la treabă. Jucând şi lăudându-te cât eşti de isteţ, nu se inventează nimic. Ideile vin lucrând, bine, câteodată şi jucând, dar jocuri constructive.
Nu sta şi invidia pe toţi cei care au succes, poate lucrează zi şi noapte pentru asta, iar tu, stai şi te uiţi la filme cu idioţi, că ai nevoie să te relaxezi.
Pune-ţi creierul la muncă, şi hai să punem România pe hartă cu lucruri care chiar contează.
Lumea merge înainte, nu vreţi ca şi România să o facă? Să ţină pasul cu ea?

Post a Comment

8 Comments

  1. si eu ii admir pe acei care inventeaza ceva,creaza,care au un hobby,in sfarsit toti aceia care continua sa creeze ceva.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, cum am zis. Unii zic, iar alţii fac. diferenţa e monstruoasă!

      Delete
  2. Felicitări pentru dorința ta de a pune România acolo unde-i este locul!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulţumesc frumos. Îmi iubesc ţara, la fel cum iubesc oamenii talentaţi.

      Delete
  3. Românașii au fost dintotdeauna inventivi... Avem o tradiție de invidiat.. Dar, cum să evoluezi când astăzi te conduc și te reprezintă în lume toți farmații?(mă refer la cei care conduc această țărișoară). În fiecare domeniu s-ar găsi cineva din țara asta să facă ceva ce nu a mai fost făcut până acum în lume.. dar cum? Muncești pe un salariu de nimic, neajunsurile.. sunt fără sfârșit.. cum să îți mai stea capul la invenții?? Încerci să vii cu ceva nou pe piață... dacă nu dai șpagă nu ajungi unde ți-ai dori (asta în cel mai bun caz). în cel mai rău caz nici nu apuci să dai șpagă pentru că ți se închide ușa.


    Dacă s-ar promova într-adevăr valorile și nu grobienii.. țara asta ar fi printre primele țări ale lumii din toate punctele de vedere!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sunt perfect de acord cu tine. Ţara asta e la cheremul tuturor cărora nu le pasă de ea. Furturi la drumul mare, legale cică... Şpagă... pffff.
      Noroc cu generaţiile care vin, poate au părinţii ce şi-au rupt spinările prin străinătate şi ei au timp, chef şi-i duce mintea la invenţii.
      Aşa e! Uite de ce promovez tinerii ăştia.
      Mulţam fain.

      Delete
  4. Esti adevarata romanca, un om cu suflet! Ce bine ar fi sa inspiri mai multa lume. Am votat si eu pentru ca ai scris cu prea mult entuziasm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Îmi place să sprijin şi să încurajez pe oricine are un talent şi munceşte. Mulţumesc. Sper să ajungă-n top.

      Delete

Într-o lume plină de critici și negativitate, schimbăm perspectiva: să împărțim iubire. 🌟
PS 1 Dacă nu vrei să comentezi ca Anonim, penultimul rând din "Comentaţi ca Comment as/Name/URL:" dă posibilitatea de a-ţi scrie numele (cu sau FĂRĂ adresă URL).
PS 2 Dacă nu răspund repede este pentru că nu am acces la internet. Mai merg în pădure uneori.:D Mulţumesc.

>