Masca cu ou si miere pentru par sanatos

Am încercat si voi încerca multe măști la viata mea. Măști pentru față - piele în general - picioare, mâini etc.  Pentru păr am încercat cele mai multe.

Masca cu ou si miere pentru par sanatos-eumerit-Cristina G.

Cum am mai scris, tin enorm la parul meu si nu folosesc produse chimice sau uscator (ondulator, placa, etc), însa oricât l-as ingriji, tot nu mi se pare extrem de sănătos. Asta pentru că am nenorocul sa mă fi născut cu parul fin. Nu este o mare nenorocire, dar necesita de multa munca.
Il spăl cam des in ultimii ani, aproape in fiecare zi de cand locuiesc in Anglia.
Asta pentru ca merg la munca cu bicicleta (sau pe jos) si cum transpir ingrozitor (sau, cel mai des ploua cu bulbuci), sunt constransa sa-l spal in fiecare zi in care merg la munca.
Folosesc un șampon exclusiv pentru uz zilnic/frecvent

 Ce, nu stai ca exista asa ceva?!
 Ori credeai ca toate sampoanele sunt pentru uz zilnic? 
Nu, nu sunt, chiar deloc. In general, sampoanele sunt facute pentru a fi folosite o (1) data sau de doua (2) ori pe saptamana.
— Ce inseamna asta?
Inseamna ca substantele folosite sunt mai concentrate decat in sampoanele pentru uz cotidian, si, evident, mai agresive.

Daca si tu îți speli parul in fiecare zi, recomand sampoanele din extracte naturale, posibil bio, pe care scrie exclusiv: PENTRU UZ ZILNIC/Frecvent.

O data pe saptamana folosesc un sampon "normal" si trebuie sa recunosc este o marca cunoscuta: Head & Shoulders.
Mi se pare ca ma ajuta sa-mi mentin pielea capului libera de matreata. (macar de m-ar plati pentru publicitate... fir-ar!). Dar, "dati Cezarului, ce-i al Cezarului." :D

Masca despre care va vorbesc astazi este pentru un intarirea//indesirea/repararea firului de par. Dar si pentru luciu si oricum, pentru un par sanatos.
Asta pentru ca ori ai firul fin ca al meu, ori pentru ca folosesti fionul/placa/ondulatorul des, iti vopsesti/oxigenezi parul des, sau, mai rau, faci chemio (sper ca nu).

O folosesc de doua (trei) ori pe saptamana si o aplic exact cand ma trezesc, lasand-o pana fac dus (circa 40-45 de minute).
Ieftina si practica, insa putin lipicioasa. Poate rezulta dezgustatoare pentru unele persoane.
Ai nevoie de (produse bio/organice, pe cat posibil). Eu spun SINCER, nu ma dau in anul mortii daca nu am.

Masca cu ou si miere pentru par sanatos-eumerit-Cristina G.
Add caption
  • 1 ou intreg (proaspat)
  • 1 lingura miere (daca ai parul scurt pune 1 lingura mica)
  • 1-2 linguri ulei de masline presat la rece (daca-i posibil). Daca ai parul scurt, pune doar 1/2 lingura. Eu folosesc si ulei de migdale, argan, ricin, dar si ulei/unt de cocos. Ce am in casa. Am probat cu de toate, dar cocosul... mirosul imi rezulta imposibil de suportat. - Uleiul/untul natural de cocos nu are/ar trebui sa aiba miros.
  • un lighean/bol plastic sau sticla
  • un batator de oua (buna-i si furculita)
  • ceva din plastic sa-ti acoperi parul (o chestie din aia de pus pe cap sub dus ca sa nu se ude parul, mai, am un lapsus!!!!) Eu folosesc pungi ca le-am terminat pe alea.
Pui oul, adaugi mierea + uleiul si amesteci pana se combina toate ingredientele bine = 1 minut circa.
Aplici pe parul USCAT, de la radacina, pana la varf. Pui pe pielea capului intai, intinzi cat de bine poti, peste tot, si apoi continui pe toata lungimea parului, pana termini crema.

Masca cu ou si miere pentru par sanatos-eumerit-Cristina G.

Operatia asta trebuie facuta deasupra cazii de baie sau a chiuvetei pentru ca murdaresti tot in jur. Este destul de lichida. 
Strangi parul tot in varful capului (coc= imagine), sau cum crezi tu, acoperi cu chestia aia in plastic (eu folosesc si pungi in plastic cand termin... ), strangi bine ca sa eviti scurgerea pe fata/haine, si lasi in poza de la 45 de minute in sus. 2 ore ar fi perfect, dar eu chiar nu am timp si sincer, nici chef. :D

Masca cu ou si miere pentru par sanatos-eumerit-Cristina G.

Cu cat o lasi mai mult, cu atat mai bine.
In orice caz, sambata o tin si 4-5 ore in timp ce fac curat prin casa/fac de mancare sau lucrez la calculator. Si as inclina sa sustin ca are un efect mai intens.
Daca nu acoperi foarte bine cu o punga de plastic sau chestia aia de baie, se usuca in 10 minute si nu mai are efect. Nu are cum sa penetreze firul de par. Plus ca-i teribil de neplacut, simti ca te trage cineva de cap. Te flocaieste adica.

Daca iti este cu putinta, infasoara-ti capul cu un prosop incalzit in prealabil (imagine). 
Caldura ajuta ingredientele sa penetreze intens firele de par. 


Masca cu ou si miere pentru par sanatos-eumerit-Cristina G.
Add caption
Dupa circa 2 ore (45 minute in cazul meu), masca/crema  NU va fi uscata uscata pe par (daca nu l-ai acoperit bine se usuca/intareste rau) si va fi cam greu de manevrat, dar il speli normal, cu un sampon pe placul tau, si iti sugerez sa nu ignori/omiti puterea balsamului. 
Aplici departe de radacina (citeste aici), pe varfuri mai mult, si lasi cel putin 5 minute. 10-20 de minute ar fi cel mai bine. Ori mai mult. Eu las si 1 ora.
 Dar cand naiba ne mai ramane timp pentru altele? :p Dar, daca vrei sa fii frumoasa, gasesti timp si pentru asta. :p

Ai grija sa te clatesti foarte bine ca altfel miroase cumplit, mai ales daca o tii mai mult de doua ore. 
Nimeni nu mentioneaza asta, ai mare grija. Eu am patit-o... si eram la o petrecere. Groaznic!
Poti folosi si niste otet in apa in care te clatesti (torni pe cap apa amestecata cu otet cu o cana/ibric = 3 linguri la 5 litri apa). 

Parul meu arata sanatos si lucitor si mi se pare ca creste mai repede, dar si parca se si indeseste. Nu bag mana-n foc, dar asa mi se pare. Si-s multumita. Sunt 2 luni de cand am incept sa o folosesc.
  • Daca ai parul scurt, ingredientele ar trebui reduse la jumate, dar cum imparti un ou? Dupa ce il bati, il imparti in doua. Poti face o omleta cu partea ramasa. Nu glumesc. Mai adaugi unul si niste branza si uite micul dejun al campionilor. 
  • Daca ai parul foarte lung (al meu e mai jos de umeri = poza= nu foarte lung, ingredientele de mai sus sunt perfecte), dubleaza cantitatile. Cel putin pentru prima data si apoi orienteaza-te
PS - Cand cauti ceva pe blogul meu in bara de cautare trebuie sa scrii o combinatie de cuvinte cu si fara diacritice. Ex. Cum sa uiti pe cineva Cum să uiți pe cineva, Imi  Îmi, Curatat Curățat, etc.
Asta pentru ca, din nefericire, sablonul meu are o setare aiurea si nu stiu cum sa o schimb. 

fluture steagul României
Mulțumesc frumos pentru vizită! A fost un adevărat privilegiu. 
În cazul în care ești interesat de cărți, dezvoltare personală și umor, înscrie-te la scrisoarea ocazională, apăsând aici (se va deschide o altă pagină). 
Promit să nu fac spam. 

🕮
Cărțile mele de auto-ajutor și dezvoltare personală se găsesc peste tot online, în ambele formate: electronic și de hârtie (tipărit). 
Aici un link direct (apasă, se va deschide o altă pagină sigură 100%), ca să vezi titlurile pe Google Play  doar pe acelea noi, semnate cu numele meu întreg: Cristina Gherghel. 

Știi că obișnuiam să public cu Cristina G. (cu punct după G.). 


Legea recompensei
Comentatorii care împart fericire, au toate șansele să citească gratis cărțile mele de auto-ajutor și pentru dezvoltare personalăDar nu numai. ☺️
💞
Dacă te-am ajutat cu ceva sau te-am făcut să zâmbești, consideră să te înscrii la canalul meu pe YouTube, să apeși pe îmi place, să împarți cu prietenii și, în cazul în care ai timp, m-aș bucura nespus să-ți citesc părerile pozitive. 

Disclaimer 
Vreau să fiu sinceră și transparentă cu tine și să-ți spun că o parte dintre linkurile de pe blog sunt linkuri de afiliat, ceea ce înseamnă că eu câștig un procent din vânzările generate de aceste linkuri. 
Dar nu-ți face griji, acest lucru nu te afectează în niciun fel, nu te costă nimic în plus și nu te obligă la nimic.
Promovez doar produse pe care le folosesc sau le-aș folosi personal. 
Mulțumesc pentru sprijinul tău și pentru că mă ajuți să-mi câștig existența. Fiecare dintre noi are un preț, dar tu ești neprețuit pentru mine! 💙 
Pentru detaliile complete, apasă aici

Credit fotografii 
Unele sunt de pe Pixabay, altele de pe PngTree


Post a Comment

0 Comments

>