Chiloţi versus piloţi

Imparte Iubirea, Om cu Suflet:Fraţilor... nu ştiu câte amintiri aveţi voi din copilărie... dar eu am multe... da multe, multe. Cum avea Ion Creangă. Nu degeaba-s moldoveancă. :p
Una e asta.
Avem vreo 5 anişori (circa). O soră de-a mea mi-a zis că merge în oraş şi m-a întrebat dacă vreau ceva. Atunci eu, privind-o direct în ochi, cu o expresie a feţei serioase, cu voce fermă, capul sus şi pieptul în afară (adică drepţi :p) îi zic:
--- Mi-aş dori o pereche de piloţi.”
Sor-mea se uită nedumirită la mine...
--- „Hmm, cum adică? De unde să-ţi iau eu piloţi, şi încă o pereche! Tu crezi că piloţii se găsesc aşa pe drumuri, în colivii, ca papagalii?! Plus, ce să faci tu cu piloţii? Serios dacă înţeleg ce naiba ai în capul ăla.
La care eu răspund ofensată:
--- „Vezi că eşti proastă, TU! Mă refeream la piloţi, de luat pe dedesubt, (pantaloni, fustă, izmene, etc.), tu. Ce e aşa greu de înţeles?!
Abia atunci sora mea (şi restul) a înţeles ce-am vrut să zic. :p A pufnit-o un râs de se ţinea cu mâna de burtă.
--- „ Dar unde naiba ai auzit tu acest cuvânt? Se zice chiloţi nu piloţi!!!”
--- „ Nu ştiu, dar „piloţi” sună mai frumos, nu?!
Tu ce părere ai?

Morală: Voiam, pur şi simplu, să vorbesc ca un "intelectual"... „chiloţi” suna... „prea moldoveneşte" în mintea mea. :p Adică ceva de genul: ghini = bine

14 comments:

 1. Sincer, cine are cu adevărat nevoie de ei ?
  Nu zburăm sau navigăm toată ziua, am dreptate ? Piloţi :))
  Despre restul, nu îmi amintesc ce gândeam la 5 ani! Îmi pare rău ! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pe vremea aia nu se naviga aşa.. fără piloţi. :p Nu îţi aminteşti chiar nimic? Eu am frânturi de amintiri şi de la 1 an şi 7-8 luni. Abia se născuse fratele meu mai mic şi-l alăpta mama. Parcă a fost ieri.

   Delete
 2. Şi eu am amintiri, cu desene animate (Mihaela), restul mă fac să roşesc. :))

  ReplyDelete
 3. Replies
  1. Ce măi, tu nu porți „piloți”? :)

   Delete
  2. Nelu Marginean - Tg Mures28 May 2014 at 23:16

   Hai Cristina, totusi...poanta cu chilotii-pilotii e veche...n-ai inventat-o tu...(raspunsul asta n-o sa-l publici, asa-i???

   Delete
  3. Ce sa zic, aveam vreo cativa anisori, nu stiu ce gandeau altii pe atunci. Nu e o poanta, este adevarul. Cand scriu povesti, avertizez cumva. Dar fiecare intelege cum vrea. Si de ce nu l-as publica? Multumesc.

   Delete
  4. In schimb nu o sa public celalalt comentariu legat de gramatica comentatorilor. Din respect pentru ei. Cand o sa devin profesoara de gramatica, am sa ma mai gandesc. Acum pun pret pe intentii, respect si argumente.

   Delete
 4. codreanu petronela12 February 2014 at 15:15

  cea mai vie amintire o am de la 4 ani,cu mos Craciun

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moș Crăciun ne entuziasma pe toți. Eu am amintiri de mult mai „tânără”. :D

   Delete
 5. codreanu petronela12 February 2014 at 21:10

  tu ai fost precoce,eu sant mai lenta de cap

  ReplyDelete
 6. :))))))
  La varsta aceea suna bine, acum cine stie cum e cu : "pilti si chiloti" :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Amu... m-ar lua drept cine ştie ce "haimana". O pereche, auzi!! :)

   Delete

Articolele sunt gânduri/reflecţii personale, NU lecţii de istorie/viaţă. Tratează-le ca atare. Expresiile ofensive, arogante, triviale NU vor mai apărea pe paginile mele. Te respect = MĂ respecţi!
PS 1 Ca să nu comentezi ca Anonim, penultimul rând din "Comentaţi ca Comment as/Name/URL:" dă posibilitatea de a-ţi scrie numele (cu sau FĂRĂ adresă URL).
PS 2 Dacă nu public/răspund (câteva zile) este pentru că nu am acces la internet. Mai merg în pădure uneori.:D Mulţumesc.