Sfânta Maria - 15 august

Imparte Iubirea, Om cu Suflet:

Pe 15 august este sarbatoare, stie toata lumea, nu?! Dar cati dintre noi stiu exact ce sarbatorim!?
Nu este doar o sarbatoare legala in care avem liber de la servici... nu... Este o sarbatoare religioasa, de fapt.
Pe 15 august crestinii ortodoxi, romano-greco catolici sarbatoresc Adormirea Maicii Domnului. Si lumea mai merge si pe la biserica in acea zi, nu numai la mare.
In Italia, tara crestina, 15 august este considerata una dintre cele mai mari sarbatori nationale. Reprezinta inceperea vacantelor, pauzelor lungi de la servici... Dar foarte putini stiu/se gandesc ca, de fapt, aceasta este bazata pe o sarbatoare religioasa.
Ei o numesc Ferragosto... si atat.
Romanii, aflati in strainatate, se intorc acasa mai ales in aceasta perioada, pentru ca sunt liberi mai multe zile la rand. De aceea strazile se umplu de masini, magazinele de oameni, plajele de turisti. Sincer, nu prea iubesc aceasta perioada. Parca toate se scumpesc si totul e inabusitor. Nu-mi place aglomeratia... asa ca stau in casa in acele zile.

Oricum ar fi, orice decizi sa faci, eu iti doresc sa-ti fie bine!!

2 comments:

 1. Cei drept la noi majoritatea dintre Romance poarta numele de Maria, fie din botez sau chiar diminutive ale Sfintei. Ca si Ion de altfel.
  Ca la noi nu-i nicaieri cu atatea sarbatori si obicei-uri.
  :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ador numele Maria. Este un clasic care nu se demodeaza mai.

   Delete

Articolele sunt gânduri/reflecţii personale, NU lecţii de istorie/viaţă. Tratează-le ca atare. Expresiile ofensive, arogante, triviale NU vor mai apărea pe paginile mele. Te respect = MĂ respecţi!
PS 1 Ca să nu comentezi ca Anonim, penultimul rând din "Comentaţi ca Comment as/Name/URL:" dă posibilitatea de a-ţi scrie numele (cu sau FĂRĂ adresă URL).
PS 2 Dacă nu public/răspund (câteva zile) este pentru că nu am acces la internet. Mai merg în pădure uneori.:D Mulţumesc.