Insomnie: remedii

Insomniile... ce să faci. Remedii, idei, soluţii, sugestii

Azi noapte nu am dormit nici destul, nici bine. Nu reuşeam să adorm deşi eram frântă. Lucrez (studiez/învăţ) câte 15-16 ore pe zi. Sunt începătoare în arta „bloggingului” şi nu ştiam nimic despre Css, Rss, Html, template etc. etc. etc. Doamne, cât mai am de învăţat... nu voi termina niciodată.
Am început de 2 luni şi în fiecare zi învăţ ceva nou şi iar trebuie să fac schimbări în aspect. Nu sunt prea mulţumită, dar voi fi... într-o zi.
Cum ziceam, în decursul ultimilor 13 ani am avut perioade foarte lungi (ani în şir) în care am suferit de insomnie cronică/gravă. Nu dormeam mai deloc. Şi nu neapărat pentru că nu-mi era somn, dar pentru că ori mă deranjau vecinii, ori maşinile, ori alte lucruri.
Am încercat/experimentat o groază de metode, dar nu prea îţi făceau efectul. ...Chiar dacă picam efectiv din picioare de somn... nu reuşeam să adorm când vecinii făceau zgomote insuportabile. Când aproape adormeam... hop că se trezea şi umbla pe scări. A trebuit să mă mut şi să-mi schimb serviciul de mai multe ori din cauza asta.
Când dormi maxim 20 minute pe noapte luni întregi... nu poţi face faţă vieţii. Multi se vor recunoaşte în cuvintele mele şi-mi pare rău. Nu-i doresc aşa ceva nimănui.
Ajunsesem să tremur ca şi cum aş fi în abstinenţă de droguri /ţigări/alcool. Săream de-un metru la fiecare mic zgomot. Când suna telefonul îmi sărea inima din piept. Eram super nervoasă şi nu reuşeam să mă concentrez. Am încercat orice am auzit/citit/învăţat. Dar până nu m-am mutat nu am rezolvat nimic.

De 2 ani încoace dorm destul de bine... chiar foarte bine aş zice. Asta pentru că am muncit foarte mult cu psihicul meu. Sunt mult mai calmă. Bine, e şi pentru că nu am copii... bărbat... etc.
Dar hai să-ţi spun ce poţi încerca în caz de suferi şi tu de insomnie şi nu este bazată pe gălăgia vecinilor. Poate eşti stresat, trist.. poate ţi-ai pierdut speranţele...
Gândeşte-te că aşa cum totul are un început aşa va trebui să aibă şi un sfârşit! Nimic nu durează o veşnicie.
Dacă treci printr-o perioadă grea... negreşit vei ieşi odată şi odată.
Dă timp timpului pentru că el vindecă multe răni.

  • Beau multe ceaiuri de plante. În special de muşeţel şi valeriană. Nu beau niciodată seara după 19.
  • Cafea beau doar dimineaţa.
  • Mănânc mult ardei iute
  • Mănânc foarte puţină carne.
  • Nu mănânc seara după 18 decât fructe.
În cazul în care într-o noapte nu poţi dormi fără să ştii de ce (dar nu suferi de insomnie, pentru asta va trebui să iei măsuri mult mai drastice) încearcă să faci chestiile acestea:
  1. dezveleşte-te şi lasă corpul să se răcească pentru câteva minute. Depinde de corpul tău. 3-4-10  minute. Când te vei înveli în nou corpul se va încălzi şi va fi uşor să prinzi somnul.
  2. Încearcă să faci o baie cât de fierbinte posibil. După o baie aşa, în genere, te cuprinde moleşeala.
  3. Pe la 6 seara bea un ceai de muşeţel concentrat
  4. Ia câteva picături de valeriană. Tinctură. Citeşte instrucţiunile pe cutie. Ai grijă că nu este un gust foarte plăcut. E dezgustător chiar.
  5. Bea un pahar de lapte fierbinte îndulcit cu miere
  6. citeşte până adormi.
Când nu poţi dormi te cuprinde o mare frustrare aşa că dacă nimic din toate astea nu funcţionează, ridică-te din pat şi fă ceva ce îţi place. Nu ştiu.. uită-te la un film, calcă, spală vase. Nu cumva să faci sport. Trebuie să fie ceva lejer. Şi nu te gândi că noaptea trece şi trebuie să mergi la servici. Dacă e doar o chestiune de o noapte nu e aşa o mare tragedie. Cu siguranţă noaptea următoare vei dormi bine... de oboseală! Nu dispera! că totul se rezolvă atâta timp cât nu se tratează de o boală incurabilă. Doamne fereşte.
Ce bine e să dormi.. bine nu? Noi, femeile, parcă suntem mai frumoase după o noapte de somn. Tenul este strălucitor, ochii de o mărime normală şi nu bulbucaţi..., părul parcă nu e aşa de stins... respiraţia proaspătă.

Somn lin, prieteni!

Post a Comment

1 Comments

Într-o lume plină de critici și negativitate, schimbăm perspectiva: să împărțim iubire. 🌟
PS 1 Dacă nu vrei să comentezi ca Anonim, penultimul rând din "Comentaţi ca Comment as/Name/URL:" dă posibilitatea de a-ţi scrie numele (cu sau FĂRĂ adresă URL).
PS 2 Dacă nu răspund repede este pentru că nu am acces la internet. Mai merg în pădure uneori.:D Mulţumesc.

>