Exfoliant cu cafea

Din seria „trucuri, remedii şi leacuri băbeşti, dar nu numai”.
Pe cutii, tuburi etc. vei găsi scris: gomaj, gommage, scrub sau exfoliant.
Exfoliantele (?!) din comerţ costă o groază de bani şi eu abia acum am aflat. Serios. În Italia fiind nu dădeam mai mult de 2 euro pe un tub de 100 ml. Dar... nu m-am gândit niciodată că preţul era redus cu 80-90%. Sunt extrem de folositoare şi le recomand cu căldură tuturor celor care vor să aibă o piele catifelată, curată, luminoasă, sănătoasă şi strălucitoare. Înclin pentru cele cu extracte naturale.
Găseşti pe Vegis (click pe nume pentru a vedea categoriile), şi multe alte magazine. Se găsesc pe toate drumurile, făcute din fructe sau nu: de Grapefruit, mere, struguri, caise, sări din Marea Moartă, argilă, cafea, etc. etc.
Că sunt pentru faţă sau pentru corp trebuiesc folosite cu mare atenţie. Nu foarte des şi nu insista prea mult: NU te freca cu putere (pe faţă, de ex., dar nu numai), pielea se irită şi faci mult foarte rău.

Gomajele pot fi şi mască, dar NU recomand acest mixt cu dublu efect. Depinde de pielea ta. Ce vezi în imagine este unul delicat pe care îl folosesc când nu sunt acasă mai mult de 4 zile. Acasă îl fac eu.
Ca şi cremele pentru faţă, acestea sunt împărţite în diferite categorii: pentru ten gras (cu acnee sau nu), pentru ten uscat/delicat şi pentru ten mixt.
Eu folosesc pentru ten gras sau mixt iar pentru corp folosesc cu extract de cafeina.

Şi acum hai să-ţi vorbesc despre un gomaj facial pe care îl poţi face acasă în câteva minute. Eu îl folosesc de mulţi ani, dar numai nepoata mea mi-a dat ideea să scriu despre el.
Este mai mult pentru ten uscat, dar al meu e chiar gras (mixt, mai bine zis) şi tot mă ajută. Îmi place mult pentru că-i rapid, uşor de făcut, ingrediente de larg consum pe care le găseşti oriunde, ieftine şi cu efect imediat.
Tot ce ai nevoie este zaţ de cafea, FĂRĂ zahăr sau altele + ulei de măsline extras la rece.
1 lingură de zaţ amestecat cu 1 lingură ulei de măsline, amesteci foarte bine să faci o cremă.
Iei puţin între degete şi aplică-l prin frecare cu mişcări lejere, circulare. (fără să razi pielea, doar nu ești lemn).
Începi de pe gât sau bărbie şi continui pe toate zonele, organizat să nu sari nicio o parte (inclusiv buzele).
În jurul ochilor şi pe buze mişcările vor fi şi mai lejere pentru că pielea este foarte delicată. Nu introdu în ochi, nu trebuie să precizez asta. În gură nu-i bai... e bun. :D
Când ai terminat (2-3 minute, depinde), te clăteşti cu apă călduţă. Eu mă clătesc cu infuzie de muşeţel/gălbenele sau petale de trandafir. Usucă cu un prosop din bumbac tamponând uşor (NU PRIN FRECARE).
Apoi se aplică, neapărat, o cremă hrănitoare specifică tenului tău.Acesta se aplică prin mişcări circulare. 
O dată pe săptămână sau de 2 ori, NU MAI mult (părere strict personală), mai ales când se schimbă anotimpurile. (Eu prefer sâmbăta... habar nu am de ce).
Vei observa instant cum pielea este mult mai strălucitoare/luminoasă, destinsă şi catifelată.

O avertizare personală: Nu ieşi din casă cel puţin 4 ore după acest tratament; mai ales dacă este frig, bate vântul sau dimpotrivă, este foarte cald (miezul zilei).
Şi... ai grijă că uzul frecvent îţi ia „bronzul". Vara optează pentru măşti din fructe.

Ps. Îţi sugerez să-ţi cumperi o sticluţă de ulei de măsline extras la rece de calitate. Nu ştiu unde poţi găsi. Nu este foarte scump (20 -30 de lei pentru 500 ml care îţi ţine 1 an). Mie îmi aduc surorile din Italia. Poate ai rude în Grecia, Turcia, etc.

Un ten senin şi curat îţi doresc!

Post a Comment

1 Comments

Într-o lume plină de critici și negativitate, schimbăm perspectiva: să împărțim iubire. 🌟
PS 1 Dacă nu vrei să comentezi ca Anonim, penultimul rând din "Comentaţi ca Comment as/Name/URL:" dă posibilitatea de a-ţi scrie numele (cu sau FĂRĂ adresă URL).
PS 2 Dacă nu răspund repede este pentru că nu am acces la internet. Mai merg în pădure uneori.:D Mulţumesc.

>