Frustarea, nervii şi acuzele




Este un sentiment foarte comun, extrem de neplăcut. Ne închide minţile reducând sau anihilind complet capacitatea de înţelegere.
Frustrarea derivă din nedreptăţiri adevărate şi/sau închipuite, neînțelegeri  ură, gelozie, invidie, etc. Sunt şi eu victimă a frustării. În special când am o neînţelegere cu o persoană pe care o respect şi o admir.
În realitate eu respect toate fiinţele, animalele, lucrurile... orice, dar aici mă refer strict la un anume grup de persoane apropiat mie.
Mai mereu am parte de neînţelegeri... cine nu are?! Este absolut natural să nu fii pe aceeași lungime de undă cu cineva. Doar nu suntem indentici... ba, dimpotrivă, suntem UNICI şi indivizibili.
Dar nu poţi să nu te simţi frustrat când explici omului că nu ai vrut să zici ce a înţeles el şi el o ţine pe a lui. Ce naiba! Am mai scris despre asta: PERCEPŢIA celui care scrie este diferită de a celui care citeşte.
Dacă tu eşti nervos când citeşti/asculţi ceva este normal să înţelegi altceva/puţin (sau mai mult) diferit. Dacă aşteptai un mesaj care conţine cu totul şi cu totul altceva decât te-ai fi aşteptat atunci hopa şi neînțelegerile, frustrările, acuzele, urletele, sentimentele de răzbunare/dispreţ, etc.

Eu zic atât... în momentul în care citeşti un mesaj ce nu conţine ce-ai fi vrut tu..., ia-ţi ceva timp de gândire înainte de a acuza expeditorul de tot felul de chestii neadevărate. Încearcă să te pui în papucii lui. Ţie ţi-ar plăcea să fii acuzat pe nedrept? Eu detest lucrul acesta. Mai ales când acuzele vin de la persoane care au pretenţia că te cunosc...
Mie mi-au trebuit 25 de ani să ajung să mă cunosc (am mai zis) şi nu a fost deajuns mintea mea... am apelat la minţi strălucite. Psihologi, psihiatri (scriitori) de renume sau nu. Sute/mii de cărţi mi-au venit în ajutor. Cum crezi tu că poţi să cunoşti pe cineva dacă nu ai pierdut nici măcar 10 minute încercând să vezi CLAR... şi nu din prisma nervilor?!
Mie îmi ia şi zile întregi (câteodată chiar luni sau ani) să înţeleg ce a vrut să zică o persoană. Dar după ce ai aruncat piatra.. nu mai poţi să o iei înapoi.
Toţi avem pretenţia că înţelegem... doar pentru că am avut multe experienţe la activ. Dar una e să înţelegi o situaţie şi alta e să înţelegi o persoană.
Când te-nţelegi pe tine 100% abia atunci ai dreptul să treci la altcineva. Şi numai după ce ţi-ai golit mintea de... „tine”. Pentru că tu gândeşti într-un fel, altul gândeşte exact opusul.. în situaţii similare. 


Nu ştiu dacă se înţelege ce vreau să zic. E destul de complicat... când nu eşti în mintea mea.

Pace şi înţelegere

Post a Comment

2 Comments

  1. codreanu petronela7 February 2014 at 03:14

    chiar ,despre ce e vorba,poate cand ma trezesc maine dimineata,am sa inteleg.la 6 in picioare,ha,ha,ha

    ReplyDelete

Într-o lume plină de critici și negativitate, schimbăm perspectiva: să împărțim iubire. 🌟
PS 1 Dacă nu vrei să comentezi ca Anonim, penultimul rând din "Comentaţi ca Comment as/Name/URL:" dă posibilitatea de a-ţi scrie numele (cu sau FĂRĂ adresă URL).
PS 2 Dacă nu răspund repede este pentru că nu am acces la internet. Mai merg în pădure uneori.:D Mulţumesc.

>