Surprize, surprize

Imparte Iubirea, Om cu Suflet:

Ce fain e să petreci o noapte în casa prietenului tău...
Tu să ai liber de la servici, el să se trezească uşor şi tiptil, tiptil să se îmbrace şi s-o zbughească lăsându-te să lăfăiești în pat cine ştie câte ore.
Tu deschizi ochii, vezi că nu-i, te sperii, crezi că ai un coşmar. Te ciupeşti de braţ, îţi vine să faci pipi, te duci la baie, te speli pe mâini şi pe alte locuri intime care necesită de igienă urgentă.
Apoi, fără chiloți (că-s de ieri şi tu nu porţi două zile la rând aceeaşi pereche, normal), ieşi din baie căscând, uitând să  deschizi geamul, că te-ai luat cu alte treburi mai importante. Chiloţii i-ai lăsat aruncaţi aiurea, şi-apoi... auzi cheia în uşă.
Tresari cu bucurie, eşti sigură că vrea să-ţi facă o altă surpriză. Poate-ţi aduce o brioşă/o prăjitură... o cafea. Cine ştie? În câteva fracțiuni de secunde te gândeşti la cât de mult te iubeşte omul acesta şi inima ţi se inundă de dragoste... .
Ehehe, ce vis frumos! Demult nu ai trăit aşa ceva. 

Dar la uşă este un om trecut de floarea vârstei. E tatăl iubitului, îl recunoşti din fotografii. Cu o plasă de iută în mână. Faci ochii mari, rămâi fără piuit şi te trezeşti brusc din visul care nu era deloc un vis. Faci un salt, sperând că nu te-a văzut şi te bagi urgent după uşă, lovindu-te grozav la genunchi.
--- Ioane, eşti acasă? strigă omul care-şi dă încălţările jos cu mare uşurinţă.
Tu, parcă trăznită-n moalele capului, te-ntrebi năucă:
--- „Doamne Dumnezeule! Ce naiba caută el aici? Ce se întâmplă? M-a minţit iubitul, e casa părinţilor lui? Sau e de proprietatea amândurora? Mi-a zis că locuiește singur!
Ce situaţie neplăcută.”
El intră în bucătărie, tu mormăi ceva şi alergi la pat, încercând cu disperare să-ţi tragi plapuma peste cap.
Dar te-a auzit, şi-a dat seama că este cineva în casă. Şi sigur nu era Ion, că i-ar fi ieşit în întâmpinare.
Din bucătărie te întreabă dacă poate traversa dormitorul pentru a merge în baie, are de luat nişte măsuri.
--- Da, sigur. Faceţi ce trebuie să faceţi.
Ce dracu poţi să zici? Doar e casa fiului, sau a lor.
Trece dezinvolt, tu nici nu ridici ochii. Te prefaci că scrii ceva, noroc că ai telefonul lângă tine.
Trebăluiește câteva minute, în timp ce tu te rogi să nu-ţi vadă chiloţii albi pe gresia neagră, şi nici să observe că n-ai deschis geamul. Te faci mică mică, te-nroşeşti din cap până-n picioare ca o pătlăgică stricată, şi-ai vrea să faci o gaură, să te ascunzi pe veci.
--- Gata, plec. Îmi cer scuze pentru deranj.
--- Nu-i nicio problemă, răspunzi încet. Si  te simţi ruşinată, vinovată. Ca o hoaţă prinsă-n flagrant. 
Si-ti amintesti de publicitatea aia-n care o fată superbă trage un pârţ de crapă caroseria, crezând că-i singură-n maşină, şi apoi aude părinţii (şoferului = prietenul ei) salutând-o. Reclamă la care ai râs de te-ai tăvălit pe jos... dar acum nu mai pare aşa amuzantă.

Nici n-ai putut să te enervezi, că totul pare ireal. Şi-n locul iubirii îşi face loc dorinţa de a fugi departe, cât mai departe, de omul trecut de 30 de ani care împarte casa cu ai lui şi uită să povestească despre asta.

oriunde-i mai frumoasă primăvara, decât în casa omului căruia nu-i pasă că tatăl lui îţi vede poponeaţa goală.
Buuuuuuuuuuuuuuu!
Ps. Este doar o poveste, dacă mi s-ar intampla asa ceva... pfff, nu stiu ce aş face. Groaznic!!

4 comments:

 1. sincer nici eu nu stiu cum as reactiona:d sper sa nu trec never prin asa ceva:D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mi se face rău numai cât mă gândesc. Pffffffffffffff. :)))))))) Cum să-ţi, mă, aşa ceva? Parcă-i o comedie în Tv.

   Delete
 2. cred ca niciuna dintre noi nu ar vrea sa i se intample asa ceva,asta se intampla doar in filme....nu stiu cum as reactiona in astfel de cazuri

  ReplyDelete
  Replies
  1. Greu de ştiut până când nu te trezeşti într-o situaţie de genul. Dar mai bine nu!

   Delete

Articolele sunt gânduri/reflecţii personale, NU lecţii de istorie/viaţă. Tratează-le ca atare. Expresiile ofensive, arogante, triviale NU vor mai apărea pe paginile mele. Te respect = MĂ respecţi!
PS 1 Ca să nu comentezi ca Anonim, penultimul rând din "Comentaţi ca Comment as/Name/URL:" dă posibilitatea de a-ţi scrie numele (cu sau FĂRĂ adresă URL).
PS 2 Dacă nu public/răspund (câteva zile) este pentru că nu am acces la internet. Mai merg în pădure uneori.:D Mulţumesc.