Uleiul de măsline şi părul


Vreau să fac o premiză.
Sunt adepta produselor naturale/bio şi aş prefera să folosesc doar uleiuri, șampoane, creme, care au această caracteristică, însă... am observat pe pielea mea că aceste produse bio nu ajută aşa de mult pe cât se speră. Depinde de foarte mulţi factori.

Am încercat foarte multe produse de-a lungul anilor. Unele bio (foarte scumpe)... nu am văzut mari îmbunătățiri.
Deşi am foarte mare grijă de mine (în general), părul meu este uscat la vârfuri şi gras la rădăcină.
Nu am idee de ce (poate pentru că am pielea puţin „mai grasă" decât normal).

Produsele pe care le folosești pot influența negativ vitalitatea şi strălucirea părului.

Sugestiile următoare sunt pentru cine vrea să asculte. Sunt multe articole pe net care dau informații relative la îngrijirea părului, dar multe dintre aceste articole sunt copiate, fără a fi probate. Fiecare face ce vrea pe blogul/pagina lui.
Eu am probat tot ce scriu (dacă nu am făcut-o voi preciza CLAR).
Dacă vrei un păr sănătos, luminos şi curat citește cu atenție.

Vezi că am inclus niște linkuri directe de șampoane pe care le recomand. Dar tu folosește ce vrei, ținând cont de părerile din postările mele.
Crede-mă, sunt o persoană practică și-mi place să economisesc, dar, de multe ori, trebuie să dai un ban „ca să stai în față.”

Nu tot ce-i scump e bun, dar nici tot ce-i ieftin. 

Îți recomand să aștepți ofertele ca să-ți iei un șampon bun.
Pe eMag sunt oferte tot anul. Stai cu ochii pe acest magazin online (click/apasă).



În acest articol voi vorbi despre părul uscat. Pentru informaţii relative la părul gras sau/şi cu mătreaţă vezi aici (copiaza): http://eumerit.blogspot.co.uk/2013/02/rozmarinul-si-matreata.html

Multe persoane folosesc şampoane care au scris pe cutie: „pentru toate tipurile de păr”. 
NuDacă ai părul gras foloseşte un şampon pentru păr gras. Dacă îl ai uscat = şampon păr uscat/deteriorat.

Dar dacă îl ai mixt???! Adică uscat la vârfuri şi gras la rădăcină?
Multă lume îl are exact aşa (eu sunt una dintre acele nefericite persoane).
Nu ai decât o soluţie: foloseşti 2 şampoane: unul pentru păr gras (la rădăcină) şi altul pentru păr uscat (pe vârfuri).
Ştiu că sună aiurea şi complicat, dar dacă ţii la părul tău... te conformezi.
Ar mai fi o solutie de fapt: folosești un sampon oarecare si te speli pe cap in fiecare zi pentru ca se îngrășă prea tare și arată urât de tot.

Nu cumva să folosești un șampon pentru toate tipurile de păr. N-are cum să fie bun.


Uleiul de măsline (click) hrăneşte părul. De preferat ar fi cel extras la rece, dar nu obligatoriu. De obicei este foarte scump şi se găseşte în magazine naturiste sau în Italia/Grecia/Turcia. :p
Uleiul care costă 10-20 de lei NU este extras la rece. Eu folosesc ambele

Este foarte bun pentru părul uscat, dar are efecte destul de negative pe părul gras. Multă lume aude, citeşte că este bun şi este indusă în eroare.
Fă atenţie: dacă ai părul uscat pe vârfuri şi gras la rădăcină și vrei să folosești ulei de măsline:
  • Pune-l DOAR pe vârfuri
  • Departe de rădăcină.
  • Înainte de a te spăla. Lasă-l să acţioneze cel puţin 1 oră. Indicat ar fi o noapte. 
  • De-ţi este posibil, înfășoară-ți capul cu un prosop cald după ce ai pus uleiul (nu la rădăcină). NU fierbinte, cald (pune-l pe calorifer de ex. sau în microunde). Căldura ajută uleiul să pătrundă bine în păr.  
  • După care spală-te normal pe păr cu un produs/şampon care NU este agresiv. Dacă te speli des pe păr, adică în fiecare zi, sunt șampoane speciale pentru uz frecvent
  • Nu folosi foarte mult ulei. Mulţi gândesc că dacă pui mai mult este mai bine. NU, nu este. Dimpotrivă. Hai să analizăm puţin.
Tu pui mult ulei, părul devine un fel de tigaie unde faci gogoşi. Ca să elimini grăsimea, eşti constrâns să foloseşti mai mult şampon şi mai multă apă... cât mai fierbinte. Apa fierbinte deteriorează părul, (dar nu numai; este probat științific), şamponul în exces la fel.
Ce afacere ai făcut?!
Niciuna. În afară de a fi cheltuit bani, timp şi iluzii.
Îmi pare rău să zic, dar NU toate şampoanele naturiste/bio îşi fac treaba bine. Le foloseşti pentru un timp, dar apoi trebuie să recurgi la produse „normale”. Mai sunt excepții (natural) pe care le-am probat pe pielea/părul meu. Dacă eşti atent, nimic rău nu i se poate întâmpla podoabei tale capilare.

După ce te-ai clătit de şampon, foloseşte un balsam/cremă cu plante, pe cât posibil. Avem româneşti foarte bune.
Balsamul va fi întins/pus departe de rădăcină.
De ce? Pe cutie scrie să-l pui pe toată lungimea părului pornind de la rădăcină. NU E BINE Decât dacă ai părul foarte uscat şi la rădăcină. Şi chiar şi aşa, vei nota că, în scurt timp, părul va începe să fie din ce în ce mai gras, greoi şi plin de mătreaţă. Mi s-a întâmplat de multe ori.

Crema/masca/balsamul se pune cam la 5-8-10 cm de rădăcină. Îl laşi să acţioneze 3-10-15 minute. Depinde de ce fel de produs e. Apoi te clăteşti foarte foarte bine cu apă caldă, dar NU fierbinte. Clătitul nu se face în lighean sau chiuvetă, dar turnând pe cap cu o cană sau orice alt recipient. Până când apa va fi ieşi curată = limpede!
Dacă nu te clăteşti bine, părul va avea de suferit (substanţele chimice vor acţiona negativ, distrugând părul în profunzime) şi va părea murdar în mai puţin de câteva ore. Sunt sigură că ţi s-a întâmplat şi nu ai ştiut de ce. Acum ştii.
După care poţi, aplică un alt ulei lejer, TOT pe vârfuri. Sau un alt produs care să-i confere strălucire. 

Evită să te speli pe cap sub duş. Dar o mai fac si eu. Chiar des. Dar cică nu e bine.
Hmm. Am păr foarte sănătos și deosebit de lucios. Fără modestie.
Da-l îngrijesc.
Concluzia este una: nu este uşor să ai un păr frumos. Este un chin, mai ales pentru acele persoane care au părul lung/foarte lung. Eu... ştiu câteva secrete pentru că am citit o carte foarte groasă despre asta.

Ps. Poţi să încerci şi un şampon de la Garnier.
Nu este bio, dar are multe extracte din plante/fructe etc. şi face o treabă tare bună.
Încercă unul care crezi tu, sunt multe variante. Eu am folosit cu germeni de grâu, extras din mătase... (era să scriu mătreaţă :p) , cu muşeţel şi altele de care nu îmi amintesc.

Dacă ai probleme cu mătreața citește aceste 2 articole: 

1. Rozmarinul și mătreața 
http://eumerit.blogspot.co.uk/2014/01/tinctura-cu-ardei-si-alcool-par-cu.html

În cazul în care ești interesat/ă de alte măști pentru păr cu ulei de măsline și fără, aici ai alte linkuri directe: 
  • O mască pentru păr sănătos și lucios:  

Masca cu ulei de masline pentru par deshidratat si uscat

Îți doresc să ai un păr cât mai sănătos și strălucitor. 

fluture steagul României
Mulțumesc frumos pentru vizită! A fost un adevărat privilegiu. 
În cazul în care ești interesat de cărți, dezvoltare personală și umor, înscrie-te la scrisoarea ocazională, apăsând aici (se va deschide o altă pagină). 
Promit să nu fac spam. 

🕮
Cărțile mele de auto-ajutor și dezvoltare personală se găsesc peste tot online, în ambele formate: electronic și de hârtie (tipărit). 
Aici un link direct (apasă, se va deschide o altă pagină sigură 100%), ca să vezi titlurile pe Google Play  doar pe acelea noi, semnate cu numele meu întreg: Cristina Gherghel. 

Știi că obișnuiam să public cu Cristina G. (cu punct după G.). 


Legea recompensei
Comentatorii care împart fericire, au toate șansele să citească gratis cărțile mele de auto-ajutor și pentru dezvoltare personalăDar nu numai. ☺️
💞
Dacă te-am ajutat cu ceva sau te-am făcut să zâmbești, consideră să te înscrii la canalul meu pe YouTube, să apeși pe îmi place, să împarți cu prietenii și, în cazul în care ai timp, m-aș bucura nespus să-ți citesc părerile pozitive. 

Disclaimer 
Vreau să fiu sinceră și transparentă cu tine și să-ți spun că o parte dintre linkurile de pe blog sunt linkuri de afiliat, ceea ce înseamnă că eu câștig un procent din vânzările generate de aceste linkuri. 
Dar nu-ți face griji, acest lucru nu te afectează în niciun fel, nu te costă nimic în plus și nu te obligă la nimic.
Promovez doar produse pe care le folosesc sau le-aș folosi personal. 
Mulțumesc pentru sprijinul tău și pentru că mă ajuți să-mi câștig existența. Fiecare dintre noi are un preț, dar tu ești neprețuit pentru mine! 💙 
Pentru detaliile complete, apasă aici

Credit fotografii 
Unele sunt de pe Pixabay, altele de pe PngTree


Post a Comment

33 Comments

  1. Foarte folositor articolul, am sa incerc sa pun in aplicare ideile tale. Stiu ca am mai citit un articol de al tau in care spuneai desprea utilizarea a doua tipuri de sampoane diferite.Parul meu e exact la fel..se ingrasa la radacina pe cand la varfuri e extrem de uscat..si din cauza asta..cand ajunge la o anumita dimensiune..nu mai creste. Eu am incercat uleiul de ricin...dar il scoti din cap incredibil de greu..e mult mai cleios decat cel de masline..e groaznic..Mi-am cumparat o sticla degeaba. Mai nou, am auzit ca cel de argan face minuni..dar e mult mai scump. La noi la firma se fac des comenzi aici http://www.driedfruits.ro/.

    Cat despre balsam, mi-a luat ceva timp pana sa ma prind sa nu il pun si la radacina..ci mai mult la varfuri..si acum nu mai pot trai fara el. Si sampon.am "colindat" netul cautand ceva mai profesionist, si dupa citirea catorva rewiew-uri, l-am luat pe asta http://www.beautyspell.ro/chi-infra-shampoo-350-ml-2986.html(era la oferta 59 ron cand l-am luat eu). E mult mai ok decat orice alt sampon pe care l-am folosit..dar ma asteptam la mai mult. Ma gandesc ca era folositor sa imi iau toata gama de la ei..nu doar samponul, mai vedem.
    Multumim pt sfaturi..si le asteptam si pe cele legate de matreata..chiar daca din fericire nu ma confunt cu asa ceva;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. imi cer scuze pt greseli...sunt la servici siam scris rpd..(ex "reviw", "confrunt", si altele daca mai sunt)

      Delete
    2. No problem. Eu fac greşeli cu duiumul şi nu sunt la servici. :-d

      Delete
    3. Mulţumesc pentru link-uri. Sunt interesată. Uleiul de ricin... sunt foarte familiarizată cu el. :)) Textura este îngrozitoare!!! Am folosit des dar... hmm, nu am tras foloase. Acum doar pentru gene şi buze. Mie îmi "merge" super cu Ultra Dolce de la Garnier (mătase sau ceva asemănător). Nu este deloc scump. Îl cunoaşte toată lume. Stai să adaug în articol.
      Ps. Eu mă confrunt şi cu mătreaţa, din când în când. Şi asta din vina unor produse bio. @-)

      Delete
    4. Ideea e ca am facut greseli si in msj in care mentionam de ele. Dar oricum, ai inteles. Uleiul de ricin pt buze?Hmm...
      Un alt ulei pe care l-am luat si il folosesc pt maini si pt portiunile uscate de pe fata e cel de macademia(e ironic..Tenul meu e in unele portiuni gras..si in unele uscat..la fel ca parul ;))..citisem ca intra mai usor in piele decat cel de migdale..asa e . Insa cel de migdale e mai placut la miros.Data viitoare de acum...de pe dried fruits imi mai face cu ochiul uleiul de cocos..despre beneficiile lui cred ca stii deja ;)

      Delete
    5. Da, da, înţelesesem. :)). Da eu am buzele foarte uscate. Mi se pare că funcţionează. Are gust de fructe de pădure al meu. Tare bun. Macademia? Am nişte creme dar aş prefera uleiurile simple. Aşa e... ăla de migdale intră greu. Ulei de cocos nu am folosit niciodată. Nu prea suport mirosul: e prea dulce, pentru gusturile mele. =)) Mulţumesc pentru feedback. (f)

      Delete
    6. Cata pierdere de Timp si Energie ! Mie mi-a cazut parul de la chimioterapie si vreau sa spun ca pana la urma nu e nici o tragedie! Suntem Asa cum ne- a lasat Dumnezeu , sanatate sa fie , restul sunt probleme inchipuite!

      Delete
    7. Mii de scuze, mi-a scapat acest comentariou. Mai intai de toate, imi pare extrem de rau ca a trebuit sa faceti chemioterapie. Da, este o pierdere de timp, nu pot sa neg, dar trebuie sa fim intelegatori cu toata lumea. Daac Dvs nu ati fi avut o problema atat de mare si grea, ati fi cautat aceste informatii, Sa fim seriosi: fiecare le stie pe ale lui, pt mine respectul este un lucru fundamental. Sanatea este cu cizme rosii. Cunosc si eu sentimentul. Din fericire, nu toti trebuie sa trecem prin momente atat de critice. Va doresc numai bine, pe toate planurile si multumesc.

      Delete
    8. Mii de scuze, mi-a scapat acest comentariou. Mai intai de toate, imi pare extrem de rau ca a trebuit sa faceti chemioterapie. Da, este o pierdere de timp, nu pot sa neg, dar trebuie sa fim intelegatori cu toata lumea. Daac Dvs nu ati fi avut o problema atat de mare si grea, ati fi cautat aceste informatii, Sa fim seriosi: fiecare le stie pe ale lui, pt mine respectul este un lucru fundamental. Sanatea este cu cizme rosii. Cunosc si eu sentimentul. Din fericire, nu toti trebuie sa trecem prin momente atat de critice. Va doresc numai bine, pe toate planurile si multumesc.

      Delete
  2. Foarte util articolul, acum ii dau crezare matusii mele care tot venea pe la mama si ii impuia imaginatia ei deja 'prea bogata' in incercari de tot felul printre care si varinata cu uleiul de masline. Asteptam cu nerabdare si articolul cum sa ne lecuim de matreata (care sunt in situatia data)! :D
    Cu sinceritate ca intotdeauna,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mă bucur să aud asta. Multă lume ignoră sau este indusă în eroare de unele articole găsite pe net. Eu ştiu ce înseamnă să fii minţit aiurea. ;(
      Ce comică mama ta. :))

      Delete
  3. Buna.
    Sa inteleg ca daca vreau sa imi fac masca cu ulei de masline,oua si miere nu o aplic la radacina?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ciao. Eu nu recomand. Am probat de mai multe ori şi am observat că este foarte greu de curăţat şi imediat după aceea devine foarte gras. Masca ar trebui (părerea mea personală) aplicată la circa 3-5-10 cm distnţă de rădăcină. Niciodată pe scalp/la rădăcină. Dar poţi proba, poate la tine are altfel de efect. Multă baftă.

      Delete
  4. Mersi.Nu cred ca am sa incerc la radacina.

    ReplyDelete
  5. Eu folsesc la doua saptamani uleiul de masline pt par in diferite combinatii: cu galbenus si miere ,cu zeama de lamaie ,sau simplu
    Ideea este ca folosesc placa zilnic iar asta imi afecteaza f tare parul ,care a devenit mai rar si uscat.... am sa incerc sa imi fac o masca din smantana si ulei de masline....sper sa fie mai roditoare. Daca aveti sugestii le astept cu mare drag :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Din nefericire, placa afectează părul vrei nu vrei. În cazul ăsta, părerea mea este să aplici măști hrănitoare chiar de mai multe ori pe săptămână (2-3). Gălbenușul și uleiul de măsline (combinația) este super. Despre smântână nu știu nimic, dar, prin logică, dacă smântâna nu are un procent de minim 40% grăsime, nu te poate ajuta. Ba va usca părul și mai mult. Te poți orienta și la măști din comerț. Și nu uita de balsam după FIECARE spălare. Nu te descuraja, dar... îți poți împleti părul, măcar câteodată. În loc să folosești placa. Știu că se poartă părul lung și drept, dar cineva care să mai iasă din mulțime, poate avea un efect foarte pozitiv pentru tine. Sunt aici dacă mai ai întrebări. Multă baftă.

      Delete
  6. Parul meu este foarte uscat. Folosesc uscatorul foarte des. O sa dau urmare sfaturilor tale. Multumesc.

    ReplyDelete
  7. candva faceam si eu masti pentru par cand eram la Iasi dar de cand sunt acasa... nu mai am chef sa fac nici o masca:d

    ReplyDelete
  8. dar daca ai 5 cm lungimea parului adica par scurt cum faci sa ai un par frumos folosind balsamu sau uleiul care nu trebuie sa ajunga la radacina ...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ciao. Imi cer mii de scuze pt raspunsul intarziat. Am ratat acest comentariu. Nu stiu daca am vazut vreodata par scurt care sa arate urat/uscat/dezhidratat. In orice caz, e mult mai usor sa intretii un par scurt. Evident il pui la 2 cm de radacina. Important e sa eviti pielea capului ca sa nu faci matreata. Sfat general valabil. Asta-i tot.

      Delete
  9. Foarte interesant articolul,parul meu are volum aproape doua zile dupa spalare si dupa e dezgustator de parca mi.as fi turnat ulei in cap...ma poti ajuta cu un sfat???? Multumesc

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc. Da, cunosc sentimentul. Inseamna ca pielea ta (si aici ma refer la acea de pe cap) este grasa, din nefericire. Exista alte explicatii la problema asta: porti caciula sau ai invatat parul cu narav, spaland-ul des (cum fac eu pentru ca fac sport si transpir). Parerea mea este ca trebuie sa folosesti strict un sampon pt par gras, insisti la radacina (cel putin 2 minute). Uite in acest articol: http://eumerit.blogspot.ro/2013/02/rozmarinul-si-matreata.html cateva informatii. Cateodata n-ai ce face, trebuie sa-l speli si gata. Dar un sampon bun, tincturi/ceaiuri de plante precum rozmarinul/menta/nuca si urzica (depinde culoarea parului, daca e inchis merg bine toate, daca e blond, doar musetelul), pot ajuta. Mult succes. Multumesc.

      Delete
  10. Buna! Asa am si eu parul...numai ca si mai grav este faptul ca azi ma spal pe cap si maine arata ca si cand nu l-as fi spalat de o saptamana :( ce sa-i mai fac? Mentionez ca folosesc sampon+ser gerovital pentru stoparea ingrasarii si nu au efect :'(

    ReplyDelete
  11. Buna Andreea. Imi pare rau sa aud ca ai astfel de probleme. Cunosc cateva persoane in situatia ta, dar, in general problema asta se prezinta iarna, cand porti caciula. Gerovital are produse bune, folosesc personal din cand in cand. Iti sugerez sa schimbi marca, sa folosesti balsam doar pe varfuri. Daca ai parul scurt, cat mai departe posibil de radacina. Sa te clatesti cu apa cat mai calda cu 2 linguri de other in ea. Pun apa intr-un recipient, adaug otetul (de mere, ca nu miroase asa de tare) si apoi ma clatesc turnand pe cap. Nu stiu daca folosesti alte produse pentru modelarea parului, daca da, le-as elimina macar pentru o perioada. Nu vreau sa fac publicitate, dar Head&Shoulders (macar de mi-ar da 1 ban :D) si Garnier (pt par gras, cu menta si nu-mi amintesc ce) m-au ajutat mult. Cum am scris insa si-n articol, eu schimb sampoanele/produsele cand vad ca nu-mi aduc foloase. Si daca folosesti ulei de masline inainte de baie, asta-i problema: trebuie spalat de cel putin 3 ori ca sa spele uleiul. Multa bafta si anunta-ma, te rog, daca ai ceva stiri bune. Eu nu mi-as pierde speranta.

    ReplyDelete
  12. Eu folosesc masca despre care vorbeau mai sus doamnele si o las pe par sa actioneze fara a-l acoperi cu ceva. Pun ou, miere, ulei de migdale, ulei de ricin(in trecut foloseam ulei de masline) si zeama de lamaie sau otet, bineinteles in cantitati reduse. Oul nu il separ de galbenus, miere pun circa 3 lingurite(nezaharisita) din uleiuri pun cate o lingurita, doua, depinde cum vreau sa arate dupa spalare si cum am in stoc...merita...cat despre efectul de par gras la radacina, doar daca stai o saptamana in casa merita sa il pui cu plastic sau prosoape calde dar deobicei intra in par pentru ca trebuie sa intre chiar si fara prosop sau plasticuri din moment ce mierea se usuca pe par si zeama de lamaie reduce efectul de par gras, chiar nu cred ca este o problema...poate nu e bine sa il fortezi sa intre in par, nu e nevoie, parul isi ia ce ii trebuie si fara sa il "intoxici" cu masca.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc/multumim pentru marturie. Personal nu as pune otet sau lamaie din cauza acidului, dar ma bucur ca functioneaza pentru tine. Plasticul se pune ca sa nu murdaresti in jur. Sensul de uscat pe par nu ma incanta. Si nu cred ca parul se intoxica de la masca+prosop. Multumesc.

      Delete
  13. Buna. Eu am parul foarte uscat si aspru, daca il piepten si nu dau cu nimic (ulei) dupa arata ca o matura...
    Folosesc sampon si balsam de la matrix de doua luni si se vede imbunatatirea(+ uleiul de masline aplicat de la radacina pana la varfuri si lasat sa actioneze 2-3 ore).
    As vrea sa va intreb daca stiti ceva despre metoda inversiunii pt cresterea parului ? ( parul meu creste extrem de greu si caut sfaturi...)
    Extraordinar articolul, va multumesc!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ciao Ramona. Multumesc pentru comentariu si cuvintele de incurajare. Pentru parul uscat recomand si uleiuri tip spray care se aplica dupa ai spalat si folosit balsamul. Pe parul uscat practic. Da luciu si parul se inmoaie considerabil. Plus ca sunt spray-uri speciale pentru astfel de problema. Nu stiu sa-ti recomand o marca anume, pt ca nu am astfel de probleme. Dar am vazut in comert. Relativ la metoda inversiunii... mi se pare mai mult o poveste, un mit sa zic asa. Am auzit, citit, dar cum nu am crezut, nu am probat. Unii zic ca functioneaza. Dar parerile sunt impartite. Ce am observat eu si chiar m-am minunat zilele astea la cat de mult mi-a crescut parul de cand am inceput sa folosesc masca cu ou/miere/ulei pe care o gasesti pe prima pagina ad acestui blog. In doua luni mi-a crescut cam 10-12 cm si impresionant este faptul ca nu-mi mai cade asa de mult. In perie raman maxim 4-5 fire acum, inainte erau si 40. Ceea ce este normal (pana la 50 de fire pe zi, ca-n mod normal se regenereaza, sustin oamenii de stiinta). Daca incerci metoda ce folosesc eu, te rog sa-mi zici daca ai avut/ai aceleasi rezultate. Multumesc inca o data. Par lucios, disciplinat si cat mai lung iti doresc.

      Delete
    2. Daca apesi pe numele meu, ai link-ul la masca despre care am scris mai sus. Si mi-am dat seama de unele lucruri pe care le voi scrie intr-un nou post.
      Numai bine.

      Delete
  14. Buna fetelor , am vazut ca continuati sa vorbiti despre balsam , as vrea sa va zic ca balsamul niciodata nu va hidrata parul , deoarece nu are aceasta proprietate . Singura proprietate a balsamului este sa descurce parul , atata timp cat se afla pe suprafata firului de par , oferind o hidratare redusa si la suprafata , ceea ce pentru un par matur nu este suficient . Cat despre aplicatul uleiurilor la radacina , depinde de propietatile fiecarui ulei si de anomaliile fiecaruia . De ex uleiul de ricin este recomandat a fi aplicat pe scalp ,un pic caldut (incalzit pe baie de aburi), masat usor accelereaza cresterea . Cat despre matreata mare grija , deoarece se confunda foarte usor cu eshuamarea( se usuca pilea de scalp si arata ca si matreata ) , va recomand sa aveti grija si sa folositi corespunzator sampoanele , tratamentele etc .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Claudia. Iti multumesc (si-n numele cititoarelor mele) pentru comentariu. Sunt de acord ca balsamul ajuta la descurcarea parului, dar daca iei orice cutie de balsam, o sa gasesti sigur undeva unde scrie ca hraneste si hidrateaza parul in profunzime. Dar e o chestiune de interpretare. Absolut de acord relativ la uleiuri si matreata. Multumim pentru recomandari. Pretioase.

      Delete

Într-o lume plină de critici și negativitate, schimbăm perspectiva: să împărțim iubire. 🌟
PS 1 Dacă nu vrei să comentezi ca Anonim, penultimul rând din "Comentaţi ca Comment as/Name/URL:" dă posibilitatea de a-ţi scrie numele (cu sau FĂRĂ adresă URL).
PS 2 Dacă nu răspund repede este pentru că nu am acces la internet. Mai merg în pădure uneori.:D Mulţumesc.

>