Parfumul și masculinitatea

Cei care mă urmăresc vor gândi instant:
--- „De câte ori scrie tipa asta despre parfumuri?!”
Și bine zici!! Frate, îmi stă pe inimă chestia asta. Consider că este una dintre plăgile societății românești. Oi fi exagerată poate, dar pe bune că o consider o mare problemă.
Oricât m-am străduit să înțeleg motivele pt care un om se parfumează exagerat, n-am reușit.
--- „Oi fi bleagă”, și asta; nu contrazic. :D dar pt mine, un om care folosește parfum în exces este un om vulgar/needucat. Nu contează ce fel de parfum este: de firmă, Malizia, sau falsuri de proastă calitate.

Că-i femeie sau bărbat.
Hai că se știe că femeile sunt mai atrase de parfumuri... și mai treacă meargă, de la sexul frumos mă aștept la fel de fel de mirosuri. Dar de la bărbați... NU!!!
Unii folosesc un parfum prea dulce pt o anumită stagiune, sau prea dulce în general și lasă în urma lor un miros de te dă jos. Iar bărbații ar trebui să folosească un parfum cu o aromă bărbătească, că d-aia-s bărbați!!! La naiba!
Uite, eu nu fumez și mă deranjează când cineva fumează lângă mine, dar un parfum cu miros de tabac îmi place grozav. Pentru că-i foarte puțin penetrant. Aici am dat doar un simplu exemplu.
Deseori aud bărbați care vin cu afirmații de genul:
---„Ăla-i gay!” - pt că avea ochii în lacrimi, sau a declarat iubire unei persoane în public, ori alte situații delicate.
--- „Adică un bărbat care se emoționează în fața unui lucru frumos/trist este gay, dar tu care te dai cu tone de parfum... ce ești?!” 
Cunosc persoane homosexuale și jur că niciuna nu m-a dat jos din picioare cu parfumul ei. Ba dimpotrivă, m-au dat gata; în sensul că miroseau extrem de bine. Foarte lejer, parfumuri alese cu foarte bun gust.
E clar că gusturile nu se discută, și n-am de gând să fac asta, vreau doar să spun că bărbații (dar NU numai) ar trebui s-o lase mai moale cu parfumul. Și niciodată să nu combine 3 (sau mai multe) parfumuri diferite (after shave + antiperspirant  + apă de toaletă + etc.).

Apoi REPET, subliniez și insist că UN SINGUR puf este mai mult decât suficient.
Tu crezi că nu se simte, DAR SE simte!!! Nu-l mai simți tu, că te-ai obișnuit cu el, şi poate ţi-ai distrus mucoasa nazală din cauza cantităţii industriale pe care o foloseşti de ani, dar lumea-l simte... și-ncă cum!

Am locuit aproape 11 ani în străinătate și-am lucrat între și cu oamenii. Educație, clase sociale/naţionalităţi diferite, dar n-am întâlnit un singur om care să mă facă să leșin DIN CAUZA parfumului prost ales sau în exces. Ba pot să spun că la un moment dat m-am întrebat dacă folosesc vreun parfum de orice fel.
Eram chiar supărată și-am început să dăruiesc after shave-uri în stânga și-n dreapta.

Întorcându-mă acasă și văzând realitatea complet opusă de la noi, am ajuns la concluzia că decât să folosești un parfum de proastă calitate și/sau în exces, mai bine NU FOLOSEȘTI DELOC.
Și când zic de proastă calitate nu mă refer la parfumurile așa numite „ieftine”, dar cele care au un miros foarte penetrant. Acestea pot fi și Dolce Gabbana, pot costa și 1000 euro sticluța, dar tot proaste rămân că te speli în ele și strici tot farmecul.
Dacă ești bărbat și mă citești îți spun cinstit că eu cumpăr after-shave-uri la 3 Ron (da, 3, bani noi) și au un miros extraordinar de bun. Unde mai pui că sunt făcute în țara noastră cu extracte naturale. Da, și sunt 2 în 1, adică te dai după ras și miroși GROZAV. Nu mai ai nevoie de parfum. Dacă nu mă crezi pe cuvânt, încearcă și pe urmă mai discutăm (se găsesc în supermarketuri).
Uite un link de unde poți lua after-shave-uri la prețuri optime și crede-mă parfumul se menține și 24 de ore, că-i frig sau cald.
Ca femeie și mare iubitoare de parfumuri, TE ROG, te implor, nu exagera cu puf-urile.

Dacă ești vulgar atragi persoane vulgare. Asta vrei?! Probabil că da.
Gata, te las, că mi-e teamă să nu mă flocăiască vreun MASCUL (spălat în parfum) pe stradă.
S-o simți demasculinizat.  :D Pfffffffffff

Post a Comment

6 Comments

  1. Sunt barbat si-mi plac parfumurile, dar numai "la ocazii". Zi de zi devine de-a dreptul... ma abtin. Nu-mi lipseste deodorantul totusi. Si after shave-ul e un must. Din ala de plante, cat mai natural posibil si foarte fresh. Nu dulceag! Offf.... Dar ce sa-i faci? Gusturile nu se discuta.
    Dar ia zi, tot singura esti? Ca m-ai refuzat de cateva ori, dar eu nu ma dau batut. Esti o persoana deosebita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pfff. Uite că mi-a scăpat comentariul ăsta. Dacă aş vrea pe cineva, te-aş alege aproape exclusiv că nu foloseşti parfum în fiecare zi. Experienţele recente m-au ucis aproape (cu parfumul, clar). Mulţam fain.

      Delete
  2. bun parfumul playboy:d mie una imi place cum miroase:D si chiar persista

    ReplyDelete
    Replies
    1. Playboy face parfumuri bune, este şi părerea mea. Dar totul depinde dacă te speli sau nu în el. :D

      Delete
  3. chiar daca sant femeie imi plac mai mult parfumurile barbatesti pentru ca sant mai putin patrunzatoare,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, de multe ori sunt chiar aşa. Sunt făcute special pentru bărbaţi de bărbaţi. La noi, dacă parfumul nu lasă leşinaţi toţi oamenii din jur, înseamnă că nu e bun. Cu cât pute mai tare, cu atât e mai căutat. Nu-mi vine să cred că cei în cauză nu realizează. Ba, se mai şi laudă că au dat 300 de ron pe o sticlă de 100 ml pe care au terminat-o-ntr-o lună. Teribil.

      Delete

Într-o lume plină de critici și negativitate, schimbăm perspectiva: să împărțim iubire. 🌟
PS 1 Dacă nu vrei să comentezi ca Anonim, penultimul rând din "Comentaţi ca Comment as/Name/URL:" dă posibilitatea de a-ţi scrie numele (cu sau FĂRĂ adresă URL).
PS 2 Dacă nu răspund repede este pentru că nu am acces la internet. Mai merg în pădure uneori.:D Mulţumesc.

>