Mai dă-mi o șansă...

Alta, TE ROG!
--- „Dar ai avut nenumărate și le-ai dat cu piciorul. Te implor, nu mă mai chinui... nu TE mai chinui. Nu se poate. Am încercat destul. Sunt obosit/ă, epuizat/ă. Mai mult nu pot. Dă-mi pace. Fie-ți milă.”

--- „Te iubesc atât de mult! Simt că mor fără tine. Hai, nu fi rea/rău... ai și tu defecte numai că eu nu le iau în considerare. Spune-mi ce să fac ca să îndrept asta. Fac orice, te rog. O ultimă șansă.”

Sunt sigură că multe persoane au trăit măcar o dată în viață o asemenea istorie.
O iubire tumultuoasă, chinuită care te secătuiește de energie. Așa sunt unele iubiri. Și fac atâta rău...
Devii trist, apatic, te neglijezi fizic, psihicul e la pământ, nu mai vezi lumină nicăieri, dar nu poți să spui nu... îl/o iubești atât de mult. Și îi dai o altă șansă, pur știind că este inutil. Este la 15 „cădere”. V-ați despărțit de nenumărate ori, dar tot nu a învățat.
Se comportă bine 1 oră, 1 zi, 2 poate... dar apoi revine la adevărata fire. Și iarăși pleci, și iarăși vii, și iarăși te minți.... dar speri ca un nebun că de data asta o să înțeleagă. Tu știi că te iubește... și când iubești poți face orice!
Orice! Dar tu nu te poți resemna să iubești un om ca toți ceilalți. Tu vrei un om deosebit, că asta ți-a promis.

Femei, bărbați... mă adresez vouă care trăiți istorii de genul, nu dați cu piciorul iubirii din cauza orgoliului, dar nici nu vă chinuiți să stați cu un om care nu este coerent (valabil pentru ambele sexe). Nu este bine pentru niciunul dintre voi.

Ați dat mai multe șanse, ați făcut bine, dar vine o zi în care trebuie să spui STOP!
O singură viață avem! Nu o irosiți pe iubiri deșarte.
Vei suferi enorm, dar acum... acum nu suferi cu el/ea lână tine? Și ce folos? Vă faceți mai mult rău decât bine. Nu s-a schimbat niciodată deși spune că a încercat.
Tu ai văzut, tu știi că nu a făcut-o, însă el/ea este convins că a încercat. Și te acuză de cruzime, că nu ai iubit, că nu ești drept/dreaptă.

Întoarce-te cu spatele, lasă-l/o să plângă... plângi și tu, dar nu te amăgi.
Unii oameni nu sunt capabili să se schimbe. Sunt ca dependenții de alcool, droguri, etc.
Unii oameni nu știu cum se face și nu vor să-nvețe. Sunt mulțumiți cu viața lor. Și dacă după nenumărate șanse, după nenumărate promisiuni, nu vezi nicio îmbunătățire, pleacă! fără să te uiți înapoi. Din nefericire iubește mai mult să fie cum este, decât să te aibă pe tine.
Meriți mai mult.
Orice relație este un schimb: îți dau, îmi dai. O relație în care unul știe numai să pretindă/să ia, nu poate supraviețui mult. Este iadul pe pământ.
Uită-te în oglindă:
--- Îți place ce vezi? Tristețea și resemnarea ci se citește în toți porii.
--- Asta ai visat tu să ai, asta e iubirea minunată pe care ți-ai închipuit-o?
Nu înțelege greșit, nicio relație NU este perfectă. Toate cuplurile au probleme, neînțelegeri, incoerențe.
Dar unii oameni nu sunt pregătiți pentru o relație (nu ține de vârstă), unii chiar nu știu ce e iubirea, unii nu sunt capabili să dea pentru că NU au nimic de dat!

Fac referință la cazuri extreme, unde nu mai trăiești, nu mai surâzi, nu mai respiri...
Fă-ți valiza și pleacă. Este inutil să mai încerci. Nu te vrea...  nu te iubește cu adevărat. Este un/o parazit/ă.
Dar știai asta, nu?!

Ia măsuri ACUM, până nu e prea târziu. Luptă pentru fericirea ta, este dreptul tău!

Post a Comment

4 Comments

  1. Am stat ani de zile intr-o relatie cu un nenorocit. Plecam, venea dupa mine, plangea, si ma intoarceam invinsa. Credeam ca ma iubea, ii eram si recunoascatoare... Dar el se iubea numai pe el. Era dependent de cineva, de oricine... nu conta daca eram eu sau alta.
    Jura ca se schimba, ca va face orice numai sa nu ma piarda. Si eu il credeam si il iubeam si mai mult. Dar eram un substitut al mamei lui.
    Am reusit sa scap, dar mi-a fost foarte teama... nu de el, nu era agresiv. Îmi era teama ca o sa ma intorc și iar o sa plec. Un adevarat iad. Bine ca am scapat. Acum... am gasit pe cineva care ma iubeste și ma pretuieste. Asa cum il pretuiesc si eu.
    Nu va pierdeti speranta, nu toti sunt niste egoisti!
    Foarte emotionant articol. Sunt sigura ca multe persoane vor trage foloase. Mergi inainte asa, exprimi foarte bine sentimentele. Succes!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ciao, Lara. Îmi pare foarte rău că ai trăit o istorie de acest tip. Din nefericire, cum am mai spus, se întâmplă destul de des. Mă bucur însă că ai avut curajul să spui „gata”. O relație de genul te distruge în interior și în exterior. De aia vedem atât de multe femei care nu se mai îngrijesc. Un mare păcat. Dar este realitatea, nu telenovele sau filme cu super eroi.
      Multă fericire îți doresc!
      Mulțumesc pentru mărturie și pentru încurajări. Te mai aștept.

      Delete
  2. si eu am avut o experienta neplacuta dar bine ca in momentul de fata sunt bine:d

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mă bucur să aud că ești bine. Multe persoane, bărbați sau femei, trec prin astfel de situații. Important este să reușim să ieșim cu capul sus. Și... să învățăm din greșeli că „să greșești este omenește, să perseverezi este diabolic”

      Delete

Într-o lume plină de critici și negativitate, schimbăm perspectiva: să împărțim iubire. 🌟
PS 1 Dacă nu vrei să comentezi ca Anonim, penultimul rând din "Comentaţi ca Comment as/Name/URL:" dă posibilitatea de a-ţi scrie numele (cu sau FĂRĂ adresă URL).
PS 2 Dacă nu răspund repede este pentru că nu am acces la internet. Mai merg în pădure uneori.:D Mulţumesc.

>