Minţi criminale

Urmărind serialul tv Criminal minds, am descoperit multe lucruri noi despre natura umana.
Nu mă uit niciodată la un film dacă nu am nimic de învăţat... sau dacă nu mă face să râd. Bine... mai fac şi câteva excepţii... Arrow (de ex.), toată vina o poartă Stephen Amell.

Dar să mă întorc la titlu. Am citit multe despre comportamentul uman. Nu mă refer la romane (am mai zis), dar la cărţi de psihologie/filozofie/psihiatrie. Am observat persoane din jur...şi pe internet. Nu am pierdut nicio o ocazie de a analiza comportamentul oricărei fiinţe, superioare sau nu. Prima persoană cu care am început am fost chiar eu. Stai liniştit, nu voi vorbi (din nou) despre mine.
În decursul vieţii am auzit diferite scuze/circumstanțe atenuante pe care le invocă avocatul unui criminal în tribunal.
Clientul meu a fost molestat de către părinţi/profesori/şefi/prieteni/soţie etc etc.etc. De acea, vă rog să nu fiţi prea duri cu el... A suferit destul... .”
Ce scuză e asta?!? Glumeşti? 
Părerea mea este că un om care a suferit ar trebui să ştie exact ce e bine şi ce e rău. Ar trebui să fie infinit mai sensibil la durerea altuia. Nu să devină un călău la rândul lui... . Şi apoi să dea vina pe alţii. 
Nimeni nu l-a obligat să ucidă/violeze/împuşte/omoare în bătaie, etc.etc.etc.
Singur a ales acest drum. De bună voie. 

Faptul că ai suferit nu îţi dă dreptul să ucizi! Dacă cineva te-a făcut să suferi, NU AI dreptul să te răzbuni pe altcineva. NIMENI nu are acest drept. NIMENI!!!

Mai citesc pe „face” expresii de tipul: „Îmi bat joc de unii pentru că şi alţii şi-au bătut joc de mine... .”
--- Şi te consideri OM??!!! NU eşti!
Eşti doar o creatură care face să sufere pe alţii din PURĂ răutate. Şi apoi găseşti scuze.

Cred că ai avea dreptul (într-o lume diferită) să plăteşti cu aceeași monedă, dar EXCLUSIV persoanei care ţi-a făcut rău... nu oricui/tuturor/primului venit.

Te rog să nu interpretezi această afirmație ca o instigare la violență/răzbunare. Dumnezeu să mă ferească de o asemenea povaţă. Nu... nu asta vreau să spun, ba din contră. Sunt total împotriva actelor de violență... așa cum sunt împotriva injustițiilor.

Mulţi oameni au fost maltratați/torturați fizic şi psihologic, dar nu TOŢI au devenit criminali la rândul lor. NU! Au suferit îngrozitor, s-au izolat de restul lumii, dar apoi au LUPTAT şi-au „crescut” mai puternici. Unii au devenit mai buni, mai sensibili la durerea altora.
Poate să te facă (să vrei) să petreci restul vieţii tale apărându-i pe ceilalţi.” Cum a zis Dereck Morgan (Criminal minds)

Pace şi dragoste

Post a Comment

1 Comments

Într-o lume plină de critici și negativitate, schimbăm perspectiva: să împărțim iubire. 🌟
PS 1 Dacă nu vrei să comentezi ca Anonim, penultimul rând din "Comentaţi ca Comment as/Name/URL:" dă posibilitatea de a-ţi scrie numele (cu sau FĂRĂ adresă URL).
PS 2 Dacă nu răspund repede este pentru că nu am acces la internet. Mai merg în pădure uneori.:D Mulţumesc.

>